Parlamentarii și-au majorat sumele forfetare cu 1.500 de euro. „Salariul net al angajaților din cabinete e în continuare mic”
Parlamentarii și-au majorat sumele forfetare pe care le primesc pentru activitate, dar sume pe care nu sunt nevoiți să le justifice, sau nu în totalitate. Aceștia justifică majorarea spunând că salariile angajaților din birourile aleșilor sunt mici, chiar și după creștere, iar aceștia amenințau cu demisia. Pentru jumătate din cheltuieli pot semna o simplă foaie. De Mărțisor vor primi în plus 7.500 de lei - adică 1.500 de euro. Un parlamentar va ajunge să coste 11.500 de euro pe lună. Într-o liniște totală, fără dezbateri și fără certuri, conducerea Parlamentului a dat în unanimitate votul, vinerea trecută.
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Primul vot pentru imunitatea lui Nelu Tătaru. Cazul este dezbătut în Comisia juridică
Laura Vicol, șefa comisiei juridice din Camera Deputaților, a demisionat după dezvăluirile despre afacerile soțului ei
Ce spune Ciucă despre legea care i-ar permite lui Iohannis să candideze la Senat
Filmul atacului de la Parlament, povestit de un martor
Atac în Parlamentul României. Un bărbat a provocat un incendiu și a reușit să fugă
Ce spune poliția despre atacul de la Parlament
Nicuşor Dan: „Sunt îngrijorat că dreapta nu se coalizează la nivel naţional”
Cum explică Vîlceanu scandalul cu Roman din Parlament
Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale: „Au fost majorate veniturile celor de la birourile parlamentare care fuseseră și ele înghețate, ele depinzând de această indemnizație a parlamentarilor. Singura variantă în care se putea face lucrul ăsta era o proporționalitate în zona sumei forfetate, ceea ce s-a întâmplat.
De ce au fost majorate salariile celor care lucrează la birourile parlamentare? Motiv simplu: la decalajul la care s-a ajuns, pleacă lumea, nu stă nimeni pe un salariu foarte mic, să facă ce trebuie să facă la un birou parlamentar.
Netul lor este, din păcate, în continuare mic, chiar în urma acestei majorări. Și probabil că puțini vor mai rămâne la birourile parlamentare în viitor. Asta este”.
Anca Suciu, jurnalist Digi24: Dar ați primit solicitări din partea oamenilor sau v-au spus că își depun demisia?
Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale: „Cea mai bună solicitare pe care au primit-o foarte mulți colegi a fost plecarea către altceva”.
Anca Suciu, jurnalist Digi24: În lipsa unor demisii în bloc pe care noi să le vedem la Parlament...
Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale: „Acolo n-o să vedeți niciodată demisii în bloc”.
Anca Suciu, jurnalist Digi24: Vă dați seama cum va fi primit de oameni care se confruntă cu inflație, deci cu salarii reduse, în aceste zile...
Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale: „Dar și oamenii ăștia aveau și au salarii mici și se confruntă și ei cu aceleași probleme. Până la urmă, este normal să ai grijă și de ei, nu?”.
Anca Suciu, jurnalist Digi24: Aveți grijă de ei, având grijă și de dumneavoastră și de colegii dvs din Parlament, aleșii parlamentari, pentru că astea sun sumele care cresc.
Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale: „Nu, stați. Indemnizația parlamentarilor nu a crescut deloc”.
Anca Suciu, jurnalist Digi24: O parte din aceste sume forfetare nu are nevoie de prea multe chitanțe, dovezi că banii s-au cheltuit în scopuri profesionale.
Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale: „Doamnă, de aia îi și spune forfetar. Ăsta este un sistem care există pe toată planeta Pământ, nu este o invenție românească”.
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News