Live

Video Mircea Geoană - prima zi de campanie, prima gafă: „Dumnezeu să-i dea sănătate” Regelui Mihai

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Mircea Geoană / Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Mircea Geoană și-a început campania electorală cu o gafă, urându-i sănătate Regelui Mihai, care a murit acum aproape șapte ani, în decembrie 2017. Geoană a revenit apoi cu o precizare pe rețelele sociale, în care și-a cerut scuze pentru greșeală.

Mircea Geoană și-a prezentat miercuri programul prezidențial, după ce mai întâi și-a anunțat candidatura pe rețelele sociale. La un moment dat, el a făcut trimitere la Regele Mihai și i-a urat sănătate, ca și cum acesta ar fi încă în viață.

„Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011, când a făcut 90 de ani - Dumnezeu să-i dea sănătate! - am fost şi în Senat când a avut ultimul discurs. A avut un discurs şi a spus ceva foarte important: «Ţara are nevoie de cârmuitori drepţi şi pricepuţi». Astăzi. România nu are cârmuitori nici drepţi, nici pricepuţi”, a spus Mircea Geoană miercuri, la Știrile ProTV.

Regele Mihai a încetat din viață în urmă cu aproape șapte ani, pe 5 decembrie 2017, la reședința sa din Elveția. 

Ulterior, după ce a realizat gafa comisă, Mircea Geoană a revenit cu o precizare pe rețelele sociale, în care și-a cerut scuze pentru greșeală.

„În emisiunea de la ProTV, am făcut o greșeală de exprimare, când m-am referit la Regele Mihai, pe care o regret. Regele Mihai este unul dintre reperele națiunii române și va rămâne veșnic în memoria noastră pentru exemplul de decență, de sacrificiu și iubire de țară. Odihnească-se în pace!”, a scris Mircea Geoană într-un mesaj pe Facebook.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum explică Nicolae Ciucă scoaterea cuvântului „ostaș” de pe panourile publicitare ale PNL. „Militar am fost o viață întreagă”

Ciolacu, despre „scheletele din dulapul” lui Geoană: „Dacă încep toate acele schelete să umble noaptea, va fi jale”

Ludovic Orban a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale

Ce a spus Nicușor Dan când a fost întrebat dacă va semna pentru candidatura lui Mircea Geoană, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi

Partenerii noștri