Live

Lider UDMR: Suntem dispuşi să discutăm despre moţiunea de cenzură. Nu ne-a abordat nimeni

Data actualizării: Data publicării:

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a declarat la RFI că nu l-a abordat nimeni de la PNL sau USR în ultima perioadă, pentru obţinerea sprijinului Uniunii faţă de moţiunea de cenzură pe care Opoziţia vrea s-o depună. El precizează însă că formaţiunea sa este deschisă unor discuţii, că pentru susţinere trebuie îndeplinite nişte condiţii, dar nu crede că la ora actuală situaţia s-a clarificat atât de mult încât să poată să facă Parlamentul un astfel de pas.

Attila Korodi nu ştie să existe discuţii între UDMR şi PNL sau USR pe tema unei eventuale moţiuni de cenzură: „Eu ca lider de grup n-am cunoştinţă de vreo discuţie despre moţiunea de cenzură, în ultima perioadă”.

Întrebat de jurnalistul RFI dacă nu l-a abordat nimeni de la PNL sau USR, deputatul UDMR a răspuns că, în ultima perioadă, nu, precizând că au fost câteva discuţii la sfârşitul verii, la începutul toamnei, principiale, dar puţine, care nu vizau ceva concret.

„Dar acum, când deja cele două formaţiuni propun ceva concret, eu ca lider de grup nu am fost contactat să am o discuţie. Asta poate arată din nou istoria moţiunii de cenzură din iunie, în care trebuie să reamintim, a fost o mare încleştare în mass-media, în declaraţii publice, dar până la urmă, efectiv, ca să poţi să duci la bun sfârşit o moţiune de cenzură nu s-a întâmplat nimic”, a subliniat el.

În ceea ce priveşte disponibilitatea UDMR de a purta discuţii despre o moţiune de cenzură, Korodi a precizat: „Oricând suntem dispuşi, pentru că reprezentăm o comunitate şi întotdeauna am spus că avem nevoie de dialog politic cu toţi participanţii la viaţa politică, mai puţin una sau două formaţiuni politice, care au o agendă foarte naţionalistă, dar în rest, suntem deschişi, pentru că este interesul României, dar ca să poţi să susţii o moţiune de cenzură, înseamnă că trebuie să ai răspunsul foarte ferm la ce se va întâmpla după”.

El a menţionat că sunt câteva condiţii de îndeplinit pentru ca UDMR să ia în calcul o moţiune de cenzură, principala fiind aceea a existenţei unei echipe de guvernare care să şi lucreze.

 „Nu aş pune acum în discuţie în ce condiţii, pot să spun câteva lucruri foarte concrete: trebuie să ai un program de guvernare, trebuie să ai o echipă de guvernare şi trebuie să dai asigurări că poţi să duci la bun sfârşit nu numai o moţiune, ci şi pasul următor, acela de a mandata un Guvern care să şi lucreze. Sunt lucruri foarte complicate şi nu cred că la ora actuală situaţia s-a clarificat atât de mult, încât să poată să facă Parlamentul un astfel de pas”, conchide liderul deputaţilor UDMR.

Ideea necesității depunerii unei moțiuni de cenzură a fost invocată, iar, de opoziție după Rezoluția Parlamentului European și raportul MCV de marți. „Acest Guvern Liviu Dragnea - PSD a reuşit să ducă România la marginea Europei. În acest moment, suntem evident şi explicit şi după Bulgaria. Pasul următor este în afara Europei. Acest guvern trebuie să plece şi în zilele următoare vom discuta cu toată opoziţia să depunem moţiunea de cenzură necesară şi deja obligatorie, pentru că în momentul de faţă Liviu Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei”, declara Dan Barna, liderul USR.

La sfârșitul lunii octombrie, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, declara că „sigur” va fi o moțiune de cenzură în noiembrie și spunea că se poartă negocieri „cu toată lumea”.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a susținut că între 30 şi 42 de parlamentari din arcul guvernamental şi-au manifestat, în cadrul unor discuţii, opoziţia faţă de conducerea lui Liviu Dragnea și ar putea fi convinşi să voteze o moţiune de cenzură.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO David Popovici și-a cumpărat o mașină de trei ori mai scumpă decât cele primite de la Țiriac: ”Mi-am permis”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tanczos Barna, după adoptarea ordonanței „trenuleț”: Noi, spre deosebire de alţii, nu ne-am ridicat de la masă. Fără UDMR, am avea haos

Tanczos Barna intră din nou în Guvern. Ce scandal a provocat la ultimul mandat de ministru

DOCUMENT: Acordul politic PSD-PNL-UDMR-minorităţi, valabil până în 2028. Ce prevede

Politologul Ioan Stanomir, despre candidatura lui Crin Antonescu: Este un politician USL-ist. Problema este dublă

Partenerii noștri