Live

Kelemen Hunor: De foarte multe ori suntem nemulţumiţi cu UE, dar fără fonduri europene nu am fi făcut multe investiţii

Data publicării:
Liderul UDMR, Kelemen Hunor. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la inaugurarea noului ambulatoriu al Spitalului Orăşenesc Sângeorgiu de Pădure, că de multe ori se afirmă nemulţumirea faţă de Uniunea Europeană, însă trebuie subliniat clar faptul că fără fondurile europene multe investiţii nu ar fi fost posibile.

"De foarte multe ori spunem că suntem nemulţumiţi de ceea ce ne înconjoară, suntem de foarte multe ori nemulţumiţi cu Uniunea Europeană, dar trebuie să spunem foarte clar şi foarte sincer că anumite investiţii fără fonduri europene nu am fi făcut, nu ar fi fost posibile. Şi această investiţie este una dintre investiţiile care au fost realizate şi sunt multe alte investiţii asemănătoare. Cred că nu există cu localitate în judeţul Mureş unde să nu avem proiecte finanţate din fondurile europene, unde noi, din fonduri europene, încercăm să ridicăm calitatea vieţii, să asigurăm servicii de calitate. Şi asta este extrem, extrem de important, fiindcă suma din care s-a realizat această investiţie, aproape 100%, cu o mică excepţie de 2%, dacă nu mă înşel, a venit de la Uniunea Europeană şi este important, trebuie să continuăm acest drum", a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a subliniat că trebuie căutate resurse financiare, din toate locurile de unde pot fi accesate, de la bugetul naţional, de la Uniunea Europeană, fiindcă doar astfel comunităţilor li se poate asigura un trai mai bun.

Primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila Zoltán, a arătat că în momentul în care a preluat mandatul nimeni nu dădea vreo şansă Spitalului Orăşenesc şi se sugera chiar închiderea acestuia.

"Când mi-am preluat mandatul de primar, în iunie 2012, prima şi cea mai grea sarcină mi-a întâmpinat chiar a doua zi: Care va fi soarta spitalului nostru? Foarte mulţi oameni în domeniul sănătăţii au venit la mine şi toţi, fără excepţie, ne-au recomandat să închidem sau să fuzionăm cu alte spitale din zonă pentru că spitalul din Sângeorgiu de Pădure nu este viabil. Încă suntem cu toţii aici astăzi pentru că am mai făcut un pas în domeniul serviciilor de sănătate de calitate şi le predăm comunităţii noastre pentru utilizare", a declarat Csibi Attila Zoltán.

Investiţia "Modernizarea şi extinderea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Sângeorgiu de Pădure" se ridică la suma de 7.041.094, 98 lei, din care 4.924.697,81, contribuţia Uniunii Europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

"Mulţumesc medicilor noştri pentru atitudinea empatică şi munca le calitate pe care o fac. Mulţumesc întregului personal medical şi personalului auxiliar pentru asigurare a funcţionării zilnice pentru că fără ei nu am fi astăzi aici. Ei sunt cei care dau încredere pacienţilor care vin la noi. Şi, nu în ultimul rând, mulţumesc pentru sprijinul, deschiderea şi parteneriatul corect al Casei Naţionale de Sănătate şi a Direcţiei de Sănătate Publică Mureş. Stând în faţa noului ambulatoriu, trebuie să spun că a meritat să muncim pentru că ştiu că sănătatea noastră este cel mai important lucru din viaţa noastră. Sănătate avem atunci când corpul şi organele noastre funcţionează corect. Îmi doresc acest lucru pentru toată lumea, să fie sănătoşi, să aibă încredere în spital pentru a putea gestiona problemele noului ambulatoriu şi pentru a continua dezvoltarea spitalului din Sângeorgiu de Pădure", a afirmat primarul.

Managerul Spitalului Orăşenesc Sângeorgiu de Padure, Kovács Denisa, a arătat că această unitate medicală este clasificată în categoria a V-a, adică cu competenţă limitată, având trei compartimente - cronici cu 15 paturi, compartimentul de interne cu 15 paturi şi compartimentul de pneumologie cu 10 paturi.

"În afară de partea de spitalizare continuă, avem nouă paturi pe spitalizare de zi în specialităţile interne, pediatrie şi pneumologie. Avem partea de ambulator integrat în specialităţile pediatrie, chirurgie şi obstretică-ginecologie, laborator şi partea de radiologie. Suntem un spital de tip pavilionar, cu patru clădiri. Clădirea ambulatoriului are trei nivele. La subsol se află bucătăria spitalului, care deserveşte întreg spitalul, complet renovat, la parter se află cabinetul de interne, cabinetul de ginecologie, cabinetul de chirurgie, radiologie şi partea de recoltare probe. La etaj este laboratorul de analize. Vorbim de un proiect care permite diagnosticarea mult mai rapidă a pacienţilor. Este vorba despre un echipament de radiologie performant (...) Asta înseamnă că pe fiecare compartiment medicul va vedea în timp real pe un ecran special pentru interpretarea rezultatelor. Totodată, medicul radiolog va primi şi va putea să evalueze filmările tot în timp real", a precizat managerul spitalului.

Spitalul din Sângeorgiu de Pădure are 54 de angajaţi şi deserveşte o populaţie de circa 30.000 de persoane

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ungaria se anunță pregătită să renunțe la petrolul rusesc. Care e însă prețul pe care UE ar trebui să-l plătească

Nicuşor Dan doreşte majorarea taxelor locale, însă numai dacă banii ajung la Primăria Capitalei pentru investiţii

Parchetul European face percheziţii în judeţul Maramureş, într-un dosar de fraudă cu subvenţii în valoare de 2 milioane de euro

Culisele dezbaterii prezidențiale de la Digi24. Simion fără stare pe scenă, Geoană numit „arogant” și reacții la alianța Lasconi-Orban

Partenerii noștri