Guvernul atacă moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR la CCR. „Este inadmisibil”
Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
PSD-PNL-USR-UDMR au o nouă rundă de negocieri. Neînțelegeri privind împărțirea ministerelor
Ludovic Orban: Democrația în România aproape nu mai există. Decizia CCR calcă în picioare voința exprimată de cetățenii români
Călin Georgescu acuză statul român că „a călcat democrația în picioare”, după decizia CCR. „Lucrurile nu vor rămâne așa”
Iohannis a anunțat cât timp va rămâne președinte și a explicat ce urmează în situația „nemaiîntâlnită”. „România e o țară democrată””
Țoiu (USR), despre anularea alegerilor: S-au schimbat opiniile politice iar asta nu e ceva ce ar trebui vreodată să influențeze CCR
Crin Antonescu, după anularea alegerilor: „Decizia de azi e preferabilă unei eventuale invalidări a rezultatului”
Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, după ședința internă a PNL, că Guvernul va sesiza CCR pentru a se asigura că sunt respectate procedurile.
"Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul la care au fost depuse aceste semnături.
Noi ce am văzut și ce am primit, semnături în fotocopie, este inadmisibil. Curtea Constituțională e singura care poate spune dacă s-a respectat legea”, a declarat Florin Cîțu.
„Pot retrage moțiunea și să discutăm cu toții”, a adăugat premierul.
El a precizat că sesizarea urmează să fie depusă miercuri.
Potrivit acestuia, dacă CCR va spune că moțiunea a fost depusă legal, „procedurile curg” în continuare.
Întrebat ce se va întâmpla în cazul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care a convocat plenul reunit, Cîţu a replicat că situaţia va fi analizată.
"Vreau să vedem întâi dacă a încălcat statutul prin această convocare - dacă este o convocare nelegală şi este împotriva statutului şi a PNL - şi după aceea vor fi sancţiuni", a susţinut el.
Premierul a declarat, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, că niciun parlamentar liberal nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru "dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu".
"Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu. În caz contrar, se va supune sancţiunilor statutare", a spus acesta, transmite Agerpres.
Premierul a menţionat că parlamentarii PNL vor fi mandataţi să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului sau la şedinţele Birourilor permanente reunite în care se va discuta calendarul moţiunii.
Roman: Decizia CCR invocată de Orban se bate cap în cap cu alte două decizii
Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu care îl susține în alegerile interne, spune că decizia CCR invocată de Ludovic Orban pentru convocarea plenului reunit al Parlamentului, pentru a fi citită moțiunea de cenzură, "se bate cap în cap cu alte două decizii".
"Ceea ce invocă domnul Orban este o decizie a CCR care se bate cap în cap cu alte două decizii despre care nu a mai pomenit. Noi funcționăm în baza statutului și a regulamentului, în cazul birourilor permanente reunite și a plenului reunit. Atâta timp cât BPR nu a avut cvorum, nu avem o moțiune, nu avem un calendar, nu avem practic nimic", a afirmat Roman.
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și cel al Senatului, Anca Dragu, au convocat, pentru joi, de la ora 16:00, plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea moțiunii de cenzură susținute de USR PLUS și AUR împotriva Cabinetului Cîțu. Liderii celor două Camere invocă patru decizii CCR pentru a trimite moțiunea să fie citită în plen.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara că „există suspiciuni” în legătură cu semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.
De cealaltă parte, președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că semnăturile au fost primite în totalitate în original.
Editor : Alexandru Costea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News