Live

Exclusiv Elena Lasconi îl vrea pe Viktor Orban persona non grata: Sunt împotriva declarațiilor pe care le face

Data actualizării: Data publicării:
Colaj Elena Lasconi și Viktor Orban. Sursă foto: Profimedia

Președinta USR, Elena Lasconi, vrea să-l declare pe premierul ungar Viktor Orban persona non grata. Declarația a fost făcută în exclusivitate la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24. Lasconi spune că este împotriva afirmațiilor revizioniste pe care le face Orban și dacă va ajunge președintele României va avea o discuție serioasă cu acesta.

Elena Lasconi: Sunt împotriva acestor declarații pe care le face prim-ministrul Orban, este o persoană controversată, care e văzută mai mult înspre direcția Rusia, dacă mă întrebați pe mine. Aș avea o discuție cu domnia sa, dar aș fi foarte fermă. Pe teritoriul României asemenea declarații nu au ce să caute.

Florin Negruțiu: Și dacă recidivează?

Elena Lasconi: Voi lua măsuri în sensul acesta.

Florin Negruțiu: Adică? Îi veți interzice să vină în România?

Elena Lasconi: Depinde de declarațiile făcute, da, cred că aș putea să cer să fie persona non grata.

Florin Negruțiu: Premierul unei țări vecine?

Elena Lasconi: Depinde de felul în care sunt făcute aceste declarații.

Întregul interviu poate fi urmărit duminică la ora 14:00, la emisiunea „În fața ta”, la Digi24.

A devenit deja tradiție ca Universitatea de Vară de la Băile Tușnad să fie scena de pe care Viktor Orban își promovează ideologia. Anul acesta, premierul ungar a amenințat Uniunea Europeană că „va plăti prețul acestei aventuri de război şi asta ne va afecta şi pe noi”, în contextul războiului din Ucraina.

El a luat apărarea Rusiei despre care a spus că este descrisă ca țară neo-stalinistă, dar că această imagine nu este adevărată.

„Rusia este descrisă ca o țară rigidă neo-stalinistă, această imagine nu este adevărată. Rusia este prea mare (în termeni de suprafață) pentru populația sa și este, de asemenea, „sub conducere hiper-rațională”, o țară condusă, adică logică, calmă și previzibilă. În schimb, comportamentul Occidentului nu este rațional. După cum a spus prim-ministrul, „pe cer au apărut doi sori și a apărut o contradicție sub forma ascensiunii Chinei și a Asiei, care ar trebui gestionată, dar noi nu suntem capabili”, a afirmat atunci Viktor Orban.

El a menționat necesitatea de a încerca să înțelegem logica aparent irațională a Occidentului. „Dacă Occidentul acționează și se comportă logic, dar noi pur și simplu nu îl înțelegem?” - a întrebat prim-ministrul. Dacă înțelegem răspunsul la această întrebare, putem înțelege, de asemenea, de ce Ungaria se ciocnește în mod regulat cu omologii occidentali ai UE pe teme geopolitice”, a mai spus el.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lasconi, despre momentul în care Nicușor Dan a „bătut palma” cu Nicolae Ciucă: Nu mă deranjează. Și eu dau „cuba” cu copiii, cu oamenii

Elena Lasconi și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale. „În două luni putem să ieşim din această fraudă morală”

„Învingem!”: Mesajele îngrijorătoare transmise de Wilders, Le Pen și Orban după victoria extremei drepte la alegerile din Austria

Ponta: Ciolacu va intra în turul 2 al prezidențialelor/ Ce spune consilierul premierului despre soarta liderului PSD dacă va pierde

Partenerii noștri