Live

De ce nu votează PSD „Legea Iohannis”. Ciolacu: „Nu e o prioritate nici pentru Guvern, nici pentru Partidul Social Democrat”

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Proiectul de lege care prevede posibilitatea ca şeful statului să candideze la alegerile legislative fără a renunţa la mandatul său nu este o prioritate nici pentru guvern, nici pentru social-democraţi, a declarat Marcel Ciolacu luni, argumentând astfel decizia PSD de a nu vota modificarea legislativă.

„Această lege nu e o prioritate nici pentru mine, nici pentru Guvernul României şi nici pentru Partidul Social Democrat”, a spus Marcel Ciolacu după şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD, care a avut loc la sediul partidului din bulevardul Kiseleff.

El a mai spus că PSD şi PNL nu au discutat despre acest proiect de lege în aprilie și că votul de luni din BPN reprezintă o hotărâre a partidului său.

„Ne asumăm o decizie. Dacă am fi vrut să ne asumăm anumite bâlbâieli în care spuneam «lăsăm liber parlamentarilor după voinţa proprie»... Dar în momentul acesta avem o decizie”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat referitor la asemănarea dintre actualul demers legislativ şi un altul iniţiat în mandatul fostului preşedinte Ion Iliescu, Marcel Cioacu a răspuns: „Am evoluat ca şi societate în cei 20 de ani, n-am stat pe loc şi cred că ştiţi deja argumentul meu şi din interiorul Biroului Permanent Naţional: faptul că mai sunt anumite categorii socio-profesionale care nu pot candida decât dacă îşi dau demisia - magistraţi, prefecţi”.

Mai mult, preşedintele PSD a susţinut că nu este de acord cu extinderea Legii electorale sau cu vreo propunere care modifică fondul acesteia, deoarece există o recomandare a Comisiei de la Veneţia că acest lucru se face cu un an înainte.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

PNL amână „Legea Iohannis”, după refuzul PSD de a o susține. De ce verdictul BEC nu a mai venit luni după-amiază

Centrul pentru Combaterea Antisemitismului cere reanalizarea deciziei de decorare a lui Aurelian Bădulescu, „un antisemit notoriu”

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. „84% din deficit merge în zona de investiţii”

Ce înseamnă Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler cu care a fost decorat Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei

Partenerii noștri