Live

Daniel Băluță, în plenul Comitetului Regiunilor: „Nevoile oamenilor să stea la baza redactării tuturor politicilor publice europene”

Data publicării:
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Membru cu drepturi depline al Comitetului European al Regiunilor (CoR) – cel mai puternic organism consultativ al Uniunii Europene, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a luat astăzi cuvântul la cea de-a 144-a ședință plenară a acestui for reprezentativ pentru aproximativ un milion de aleși locali din Europa.

În timpul alocuțiunii sale, edilul a explicat celorlalți membrii ai CoR faptul că nevoile oamenilor reprezintă pilonul principal ce trebuie să stea la baza redactării tuturor politicilor publice europene. „Consider că acum este momentul ca liderii europeni să asculte cu adevărat vocea oamenilor. Acum este momentul ca fiecare comunitate, fiecare oraș, să-și pună cu adevărat amprenta asupra propriei dezvoltări, bazată pe o absorbție accelerată a fondurilor nerambursabile disponibile în acest domeniu”, a declarat Daniel Băluță, la dezbaterea la care a participat, alături de președintele CoR, Apostolos Tzitzikostas și de liderii locali europeni, și fostul președinte al Consiliului European, Herman van Rompuy, actual conducător al grupului la nivel înalt privind democrația europeană.

Primarul a continuat și a susținut că oamenii așteaptă de la liderii politici deschidere către noi orizonturi. „Viitorul nostru, împreună, este cheia de care avem nevoie pentru a deschide ușa către noi orizonturi, în calitatea noastră de lideri europeni locali. Aceasta este cea mai bună modalitate de a asculta vocile și nevoile oamenilor din comunitățile noastre. Nu mai putem tolera o viziune care nu este incluzivă. Ar trebui să evităm discuțiile despre înființarea, spre exemplu, a unei Ligi Speciale de Fotbal, care ar lăsa în urmă pe cei mai puțin norocoși, puternici sau bogați”, a mai declarat primarul sectorului 4.

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este un organism consultativ al UE, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația UE care are impact asupra regiunilor și orașelor. Înființat în anul 1994, CoR este complementar celor trei instituții comunitare – Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană și Parlamentul European, având rolul de a reprezenta interesele colectivităților locale și regionale.

Comitetul Regiunilor este format din 329 de membri, cu tot atâția supleanți, repartizați între cele 27 de state membre, după cum urmează: câte 24 pentru Germania, Franța și Italia; câte 21 pentru Spania și Polonia; 15 pentru România; câte 12 pentru Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Portugalia, Suedia, Țările de Jos și Ungaria; câte 9 pentru Croația, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Lituania și Slovacia; câte 7 pentru Estonia, Letonia și Slovenia; câte 6 pentru Cipru și Luxemburg; 5 pentru Malta.

(Articol susținut de Pebloguri.ro)

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu cere demisia șefului Comisiei pentru controlul SRI: „De unde ştie că Simion e spion rus? A atras serviciul în campanie”

Lasconi cere Parchetului General autosesizarea pentru a lămuri dacă Ciucă, Ciolacu și Iohannis au informații despre Simion și Rusia

Marcel Ciolacu și alți lideri PSD ar fi zburat la Nisa cu un avion privat închiriat de Nordis. Reacția premierului

Ziua prizonierilor de război români, instituită pe 24 august, au decis deputații. Legea va merge la promulgare

Partenerii noștri