Dăncilă, despre votul din diaspora: Dacă au fost greșeli, cei responsabili trebuie să plătească. După o analiză
Viorica Dăncilă a vorbit, joi, în ședința de Guvern despre tragerea la răspundere a vinovaților pentru neregulile grave la votul românilor din diasporă, la alegerile europarlamentare și la referendum. Însă, înainte de a aplica sancțuni, ea a spus că va analiza un raport în acest sens. Premierul a mai spus că adopta modificări legislative, dacă va fi nevoie.
Maia Sandu a câștigat cu 82% în diaspora
Șarpe găsit într-o secție de vot
Rareș Bogdan și Mihai Tudose, la BEC: „Nu ne-am jignit”
USR PLUS cere ca Dăncilă să nu mai fie consilier la BNR
Alegeri parlamentare 2020. Ce așteaptă românii din diaspora de la vot
Dăncilă, editorialist în Jerusalem Post. CTP: A văzut-o pe Firea dansând Jerusalema
Alexandru Rafila n-a votat-o pe Dăncilă
Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că a inventat cuvântul "giroscop"
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
Principalele declarații ale premirului Dăncilă la începutul ședinței de Guvern:
Aș dori să mulțumesc încă o dată tuturor românilor care au votat la scrutinul de duminică. Prezența numeroasă ne arată dorința de implicare și faptul că societatea este profund atașată valorilor europene.
Viitorul României este în Uniunea Europeană, o comunitate care s-a bazat mereu pe principii democratice. Este esențial ca toți cei care au puterea de a lua decizii să țină cont de noile evoluții.
Le doresc tuturor europarlamentarilor succes și să nu uite că rolul lor este de a promova interesele României și ale românilor și de a le întegra celor ale UE.
Am cerut MAE și MAI, institutiilor implicate, un raport complet cu privire la desfăşurarea procesului de votare, a dificultăților întâmpinate de alegători.
Sunt un om echilibrat și corect și care nu vrea să ia decizii pripite. Toate deciziile trebuie să le luăm în urma acestei analize. Pe baza acestui report voi lua măsuri.
Dacă au fost, și cu siguranță au fost greșeli, cei responsabili trebuie să plătească, dar nu putem aplica sancțiuni fără o analiză temeinică.
Dacă este nevoie de modificări legislative, avem toată deschiderea de a le face împreună cu specialiști
Avem nevoie de continuitate și stabilitate în activitatea actului guvernamental.
Într-un interviu pentru Digi24, Teodor Meleşcanu a spus că nu va sancţiona pe nimeni pentru cozile din diaspora, dar aşteaptă rezultatele anchetei interne. În plus, în cel mult o lună, condiţiile de vot ar putea fi schimbate prin lege.
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) propune constituirea unui grup de lucru interinstituţional care să găsească soluţii de eficientizare a proceselor electorale, în vederea introducerii votului electronic şi/sau prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale din acest an şi a eliminării din secţiile de votare a listelor electorale tipărite.
Şi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat înfiinţarea unei comisii mixte la Administraţia prezidenţială pentru rezolvarea problemelor de la vot.
De altfel, despre acest lucru președintele Iohannis a cerut demiterea miniștrilor de interne și de externe.
Carmen Dan a declarat, miercuri seară, că îşi va depune demisia din funcţie doar când partidul îi va cere acest lucru: „Nu imi voi da demisia nici imediat, nici imediat”.
Astăzi, premierul Viorica Dăncilă a mers la palatul Cotroceni, la discuții cu Președintele Iohannis, au declarat pentru Digi24.ro surse oficiale. Subiectul discuțiilor este soarta Guvernului, în contextul în care PNL a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură, iar PSD a decis să trimită la Președinție trei nominalizări pentru posturile vacante de miniștri.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News