Live

Şefa ICCJ: Am avut un vis urât, în care m-am întâlnit cu impostorul. Are vocaţia impostorului păianjen

Data actualizării: Data publicării:

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, la bilanţul Ministerului Public, că impostorul nu o să-şi plece niciodată privirea asupra celui călcat în picioare, chiar dacă nu este vorba doar de om, ci poate fi vorba chiar de un sistem. Ea a mai spus că impostorul urăşte oamenii corecţi şi acuză, de regulă, cu fapte pe care le-a comis chiar el.

Cristina Tarcea şi-a început discursul susţinut la bilanţul Ministerului Public, spunând că se simte “confuză şi derutată” deoarece anul trecut, fiind prezentă la acelaşi eveniment, a crezut că participă la raportul de activitate al unor magistraţi, precizând că a fost “înfierată cu mânie proletară” pentru acest lucru.

“Mă simt confuză şi derutată. Şi de ce spun asta. Spun asta pentru că anul trecut am crezut că particip la raportul de activitate al unor magistraţi, am crezut asta pentru că cred în Constituţie şi am avut tupeul şi îndrăzneala cu foarte multă candoare să invoc acele dispoziţii din Constituţie care include procurorii în cadrul autorităţii judecătoreşti. Am aflat că am greşit, nu sunteţi magistraţi, am fost înfierată cu mânie proletară pentru asta, dar astăzi aflu că, uneori, pentru perioade anumite de timp, mai scurte sau mai lungi, sunteţi magistraţi, mai ales atunci când unii dintre dumneavoastră trebuie să promoveze în funcţii de conducere la instanţe sau atunci când trebuie să promoveze la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De aceea, mi-am propus ca anul acesta să nu mai greşesc, să nu mai fac nicio trimitere la statutul dumneavoastră, la statutul judecătorilor, la statutul avocaţilor şi am decis să vă împărtăşesc un vis a cărui tălmăcire ar trebui să preocupe în aceeaşi măsură magistraţii şi nemagistraţii”, a spus Cristina Tarcea, citată de News.ro.

Ea a afirmat că s-a întâlnit în vis cu impostorul, cel care ştie că dacă ar fi urmat regulile nu i s-ar fi cuvenit niciodată poziţia de care se bucură.

“Am avut un vis urât, ce e drept, un vis în care m-am întâlnit cu impostorul. El nu se numea aşa în visul meu, se numea reformatorul. Prin urmare, am hotărât să vă împărtăşesc ce este în visul meu impostorul sau reformatorul, cum doriţi să îl numiţi. El este cel care ştie că, dacă ar fi urmat regulile, nu i s-ar fi cuvenit niciodată bunurile, privilegiile şi poziţia de care se bucură. El se uită în ochii tăi când este vorba despre bunuri, privilegii şi poziţii, ca şi cum ar fi urmat regulile, dar nu îndrăzneşte să te privească drept în faţă atunci când, profitând de bunuri, privilegii şi poziţie, te calcă în picioare pentru că tu ai avut îndrăzneala să respecţi regulile”, a spus preşedintele ÎCCJ.

Cristina Tarcea a menţionat că impostorul urăşte oamenii şi luptă pentru dreptatea lui crezând că aceasta este dreptatea socială.

“Impostorul urăşte sincer oamenii corecţi pentru că ei sunt oglinda în care îşi vede propria goliciune, aceea spirituală şi de caracter. În schimb, el acuză, de regulă cu fapte reprobabile pe care le-a făcut el. El ticălos, nu e nimic şi tu esti ticălos, pentru că nu se poate să fii altfel, e inadmisibil să fii altfel. Ce era impostorul din visul meu? Era cel care luptă pentru dreptate, pentru dreptatea lui, crezând întotdeauna că dreptatea lui este dreptatea socială. El nu o să-şi plece niciodată privirea asupra celui călcat în picioare în numele luptei pentru dreptatea lui chiar dacă cel călcat în picioare nu este doar un om, ci poate un sistem sau poate chiar mai mult decât un sistem”, a mai afirmat Tarcea.

Preşedintele ÎCCJ crede că impostorul solitar nu ar fi atât de periculos dacă nu ar avea alături figuri identice.

“Să te ferească Dumnezeu să ajungă impostorul într-o poziţie importantă, nimeni, nici tu, nu a făcut niciodată nimic, nu s-a întâmplat nimic până nu a marcat el locul şi timpul. Şi totul începe de atunci, de la momentul el. Impostorul solitar în visul meu nu ar fi fost chiar atât de periculos dacă nu ar fi purtat în el vocaţia impostorului păianjen, acela care îşi ţese din timp pânza de mătase, în care îşi depune cu mare grijă ouăle din care vor ecloza la momentul potrivit figurii identice”, a mai declarat Cristina Tarcea.

În finalul discursului, ea a menţionat că uneori se întâmplă ca visele să devină realitate, o realitate dominată de impostură.

“Am vrut să vă împărtăşesc şi dumneavoastră acest vis pentru că se întâmplă uneori ca visele,  chiar şi cele mai urâte, să devină realitate, o realitate dominată de impostură, în care legea,  morala, bunul simţ sunt ele însele o impostură”, a mai precizat preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fosta șefă a Înaltei Curți, Cristina Tarcea, s-a pensionat. Klaus Iohannis a semnat decretul

Fosta șefă a Înaltei Curți, Cristina Tarcea, cere să se pensioneze

Cristina Tarcea: Asupra judecătorilor Înaltei Curți au existat și vor fi întotdeauna presiuni

Cristina Tarcea, replică pentru Lia Savonea: De mult tânjeşte la revocarea conducerii ÎCCJ. Până în septembrie am drept de vot în CSM

Partenerii noștri