Live

Clotilde Armand susține că a convins Romprest să asigure salubrizarea la jumătate de preț. PNL: Tarifele se mențin, se reduce frecvența

Data publicării:
Primarul sectorului 1, Clotilde Armand. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, susține într-un mesaj publicat pe Facebook că Romprest „a acceptat” să asigure serviciile de salubrizare din Sectorul 1 „la jumătatea” preţului solicitat la începutul anului. Compania a precizat, însă, că reducerea de preț vine din reducerea de prestații. Același lucru îl transmite și președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, care spune că, în urma negocierilor dintre Romprest şi primarul Clotilde Armand, ar fost menţinute aceleaşi tarife, dar s-a convenit reducerea frecvenţei pentru serviciul de salubritate.

„Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10 - 12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, şantaje şi gunoi pe străzi, linşaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil şi ignorant la nevoile cetăţenilor care au fost furaţi ani de zile, de 10 luni să înţeleagă asta. Banii recuperaţi şi salvaţi vor fi investiţi masiv în infrastructură, şcoli şi spitale. În comunitate”, a scris Armand, pe Facebook.

În replică, președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, susține că tarifele sunt menținute și factura scade doar pentru că va fi redusă frecvența serviciilor de salubritate. Acesta o acuză pe Clotilde Armand că a făcut „un joc de imagine”.

„Se pare că negocierea de ieri prevede exact aceleaşi tarife, deci tot acest circ pe nervii şi pe sănătatea cetăţenilor Sectorului 1 a fost complet inutil. Doar un joc de imagine, după cum am spus de nouă luni de zile şi noi, şi o mulţime de profesionişti din spaţiul public. Culmea este că ni se prezintă deja o mare victorie prin faptul că scade factura pentru Sectorul 1. Dar asta nu pentru că scad preţurile, aşa cum în mod mincinos se susţine, ci pentru că Primăria a solicitat reducerea frecvenţelor”, a scris Burduja, joi, pe Facebook.

El s-a arătat nemulţumit şi de faptul că membrii Consiliului local nu au fost informaţi în legătură cu negocierile dintre primarul Armand şi Romprest, în condiţiile în care că există un regulament adoptat de Consiliul General privind frecvenţele pentru serviciul de salubritate, iar în Sectorul 1 acesta nu este respectat în prezent.

„De la bun început, Partidul Naţional Liberal a solicitat ferm două lucruri: să avem un sector curat şi să se respecte legea. Prin înţelegerea parafată ieri, niciunul dintre aceste criterii nu este respectat. Suntem în continuare alături de primarul Sectorului 1 pentru găsirea unei soluţii şi pentru a face viaţa cetăţenilor mai bună. Aceasta e diferenţa între a face politica pentru politicieni (de dragul circului şi like-urilor) şi a face politică pentru cetăţeni şi binele lor. Reducerea frecvenţelor a fost pe masă încă de la comisia de mediere a Consiliului local, de la începutul anului. Se putea face de atunci, dacă asta era soluţia, şi s-ar fi economisit deja zeci de milioane de lei de la bugetul local”, a precizat acesta.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţa luni că prelungirea stării de alertă pe raza Sectorului 1 nu a fost aprobată, iar reprezentanţii Primăriei şi ai Romprest urmează să prezinte peste două zile un plan care să asigure continuitatea serviciilor de salubrizare pe termen lung.

Clotilde Armand susţinea în aceeaşi zi că Romprest a dat asigurări că nu mai "şantajează" autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Clotilde Armand a renunțat până la urmă la mandatul de senator. Cum a încercat până azi să și-l păstreze, în ciuda deciziei ANI

Anchetă la o grădiniță din București: educatoare urmărită penal pentru purtare abuzivă asupra a șase copii

Animalele din regiunile devastate de inundații din Spania, expuse la boli din cauza străzilor pline de noroi și gunoaie

Desființarea ghenelor de bloc, obligatorie până în 2025, în București. Ar trebui să fie înlocuite cu zone de colectare selectivă

Partenerii noștri