Live

Ciolacu spune că nu a știut discuția privind includerea autonomiei Ținutului Secuiesc la vot: “E prima oară când văd stenograma”

Data actualizării: Data publicării:
Liderul PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, la Digi24, că nu a știut, înainte ca proiectul privind acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc să treacă tacit pe 25 martie, că, pe 12 martie, a fost o discuție privind includerea acestuia pe ordinea de zi a Camerei.

“Ordinea de zi a plenului Parlamentului, a Camerei Deputaților, se face de către Comitetul liderilor. În Comitetul liderilor au hotărât ca pe Ordinea de Zi, deoarece urmează un vot telefonic, să fie trecute numai legi care au legătură cu măsurile anti-COVID. Eu nu particip ca și președinte al Camerei la Comitetul liderilor. (Alfred Simonis, liderul de grup PSD – n.red.) mi-a adus la cunoștință decizia clară ca pe ordinea de zi să nu fie trecut altceva decât măsurile anti-COVID.”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat despre stenograma publică a acelei întâlniri și faptul că Marius Pașcan, liderul de grup al PMP, le-a atras atenția colegilor despre proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc, Ciolacu a răspuns: “Este prima oară când văd stenograma”.

Marius Pașcan a declarat în cadrul ședinței Comitetului liderilor că “dacă nu-l dezbatem (proiectul – n.red), va trece de noi în 25 (martie – n.red.) și merge la Senat”.

Ulterior, liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, a anunțat că propunerea de a urca mai sus pe ordinea de zi a plenului proiectul legislativ a fost adoptată.

Președintele interimar al PSD a dat asigurări că “niciodată acest proiect de lege nu va trece prin Parlamentul României”.

Senatul a respins, miercuri, proiectul.

Legea a fost subiect de dispute politice miercuri dimineață, după ce a fost adoptată tacit, fără dezbatere, de Camera Deputaților.

Adoptarea tacită presupune că legea nu a ajuns pe ordinea de zi, pentru a putea fi adoptată sau respinsă, și trece de prima cameră a Parlamentului fără să fie votată de deputați. Senatul este cameră decizională.

Redactor: Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

PSD, PNL și UDMR și-au împărțit funcțiile, în încercarea de a depăși blocajul din negocieri. Bolojan preia șefia Senatului (surse)

Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă

Blocaj în negocierile pentru Guvern. PNL insistă să ia Dezvoltarea, UDMR nu cedează

Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza

Partenerii noștri