Live

Ciolacu discută cu Ursula von der Leyen despre comisarul european: Dorim să găsim persoana cea mai bună pe anumite atribuţii

Data actualizării: Data publicării:
Premierul român Marcel Ciolacu și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, luni, va avea o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la reprezentantul României în Executivul comunitar, dar deocamdată nu se cunoaşte ce portofoliu va deţine ţara noastră.

„Astăzi o să am o discuţie cu preşedinta Comisiei, apoi o să am o discuţie şi cu domnul Nicolae Ciucă, dacă se impune şi cu preşedintele României. Ştiţi foarte bine că nu s-a creionat Comisia cu atribuţii şi am dorit să găsim persoana cea mai bună pe anumite atribuţii. În acest moment propunerea mea personală este domnul Victor Negrescu”, a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat dacă va propune luni la Bruxelles numele celui care va deţine portofoliul de comisar european din partea ţării noastre, potrivit Agerpres. 

El a menţionat că „nu ştie nimeni” când se va afla ce portofoliu va avea România.

„Mi-aş dori să fim prima ţară din Uniunea Europeană să aflăm portofoliul, dar cred că doamna preşedintă are discuţii în această perioadă cu toţi prim-miniştrii din Uniunea Europeană”, a explicat liderul PSD.

Ciolacu a precizat că, până acum, a avut discuţii neoficiale cu Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis doar „asupra portofoliului” de comisar european.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu s-a întâlnit cu primarii din Capitală: Vreau să stabilim un dialog permanent, e nevoie de un plan de rezolvare a problemelor

Mînzatu, comisar european: Portofoliul social include 20% din bugetul UE. Era timpul ca România să aibă o astfel de influență

Cine sunt propunerile Ursulei von der Leyen pentru funcțiile de comisari europeni și vicepreședinți CE. Lista completă

Tudose, reacție după ce PNL a criticat portofoliul obținut de România în CE: Invidie? Ignoranţă? Sau doar furia neputinţei?

Partenerii noștri