Live

Exclusiv Ce spune Boloș despre banii pentru pensiile recalculate: Toți pensionarii așteaptă ca aceste inechități să fie onorate

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Boloș. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a spus vineri seara, în exclusivitate la Digi24, că banii pentru pensiile recalculate sunt prevăzuți în bugetul de stat. „Avem resursele necesare pentru ca aceste decizii de recalculare să fie onorate”, a subliniat Boloș.

Marcel Boloș: După cum se cunoaște, în legea bugetară anuală banii aferenți recalculării pensiilor și care sunt aferenți plății pensiilor sunt bugetați. Deci noi, pentru anul 2024, începând cu luna septembrie, această suplimentare de buget o avem cuprinsă în legea bugetului de stat.

Asigur pe toți pensionarii, discutăm aici de un număr de peste 3 milioane de pensionari, că avem resursele necesare pentru ca aceste decizii de recalculare să fie onorate. Din acest punct de vedere nu avem o problemă pentru asigurarea cash flow-ului.

Toți pensionarii așteaptă ca aceste inechități care au fost de-a lungul timpului în sistemul public de pensii să fie onorate.

Din calculele făcute se pare că suma finală pentru ca acești bani să fie asigurați este de 2,1 miliarde de lei pe lună.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bani de la fondul de Urgență pentru refacera caselor distruse de inundații

Guvernul alocă 2,5 miliarde lei pentru PNDL și PNRR, 570 milioane lei la A7. Ciolacu: Investiţiile nete în economie au atins un record

Kelemen Hunor critică proiectul de amnistie fiscală al guvernului: „Cei care sunt șmecheri iar sunt scutiți”

Nu crede că va exista o remaniere înainte de alegeri. Câciu: Cu ministrul de Finanţe e mai complicat să te joci cu declaraţiile

Partenerii noștri