Ce a răspuns Raed Arafat când a fost întrebat dacă garantează cu funcția implementarea măsurilor anunțate pentru 112
Secretarul de stat Raed Arafat, președinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112, a prezentat, miercuri, raportul cu privire la sistemul 112, document care cuprinde 14 măsuri pe termen scurt, mediu şi lung.
Internetul s-a umplut de glume despre ciclonul care n-a mai fost
Pericol în localitățile de lângă Dunăre. Arafat, avertisment înainte de viitură: Oamenii să se pregătească dacă e nevoie de evacuare
Cel mai mare incendiu din România, din ultimii ani. Localnic: „Vântul l-a tras încoace, dintr-o dată s-au alarmat oamenii, pompierii”
Raed Arafat: „Atenție foarte mare la festivaluri. Nu lăsați oamenii să intre, sub cod roșu, în spații închise, pe stadioane”
Iron Man de România: Salvamontiștii au testat un rucsac zburător
Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Deși este puțin probabil, a fi pregătit e obligatoriu
Arafat anunță măsurile după incendiul de la Ferma Dacilor
De ce nu a mers ISU Prahova în control la Ferma Dacilor
Arafat, după acuzațiile lui Piedone despre ambulanțele private de la Colectiv
„La modul în care am văzut implicarea tuturor colegilor, pot să vă spun că termenii care sunt în acest raport sunt foarte realiști și e foarte realist să spunem că în opt luni o să avem sistemul”, a declarat Raed Arafat.
- Garantați cu funcția? a fost întrebat de jurnaliști șeful DSU.
- Nu, a răspuns Raed Arafat.
- De ce?
- Pentru că nu depinde totul de mine. Există vulnerabilități și probleme. Și aceste probleme generează situații cum s-a general la Caracal. Sistemul nu e perfect, dar nici nu putem să spunem că sistemul e la pământ, neperformant, varză, terminat, nu funcționează. Asta înseamnă ca noi să spunem să nu mai apelați și ar fi incorect, a explicat Raed Arafat. „Sigur vor muri foarte mulți oameni, dacă populația pierde încrederea să mai sune”, a adăugat șeful DSU.
Pe termen mediu şi lung, Guvernul vrea să implementeze un sistem de localizare a victimelor cu o mai mare acurateţe, în următoarele 8 luni, şi să instruiască mai bine dispecerii de la 112. De asemenea, în următorii 3-5 ani, dispeceratele integrate ar putea fi implementate la nivelul fiecărei regiuni. Și nu în ultimul rând, autoritățile doresc o colaborare cu Google.
De asemenea, o ordonanță de urgență prevăzută în raportul prezentat de Raed Arafat privind sistemul 112 prevede ca operatorii de telefonie mobilă să furnizeze servicii pe cartele PrePay doar după ce colectează datele de identificare a proprietarului cartelei SIM, iar datele să fie divulgate autorităților doar când se sună la 112.
Editare web: Luana Păvălucă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News