Live

Video Cheltuielile lui Iohannis pe deplasările externe: cum a crescut suma de la an la an, în cele două mandate

Data actualizării: Data publicării:
Foto: presidency.ro

Cheltuielile totale ale Administrației Prezidențiale au crescut de aproximativ patru ori în cele două mandate, scrie publicația Profit.ro, care a calculat cum suma a crescut de la an la an, începând din 2014.

În primul an din mandatul său de președinte, Iohannis a cheltuit 8,5 milioane de lei, iar în următorii, deplasările externe au rămas constante, în jurul cifrei 6 milioane de lei anual.

O schimbare a venit în ultimul an al primului mandat, când cheltuielile cu deplasările externe au urcat până la 10 milioane de lei. Al doilea mandat a început cu pandemia COVID-19 și astfel suma cheltuită a fost mai mică, de numai 3 milioane de lei pe deplasări externe, însă apoi costurile au crescut foarte mult.

 

În 2022, acest fel de cheltuieli s-au ridicat la 17 milioane de lei, iar, în 2023, a fost o sumă recordată de 41,1 milioane de lei, pe deplasările externe.

Până în luna august a acestui an, președintele Iohannis a avut călătorii de 20 de milioane de lei, bugetul total alocat fiind de 135 de milioane de lei, dintre care 7 milioane au fost primite în plus la rectificaarea bugetară de săptămâna trecută.

Cele mai controversate vizite ale președintelui au avut loc anul trecut, când a fost recordul de cheltuieli, cu cele două turnee din America  de Sud și din Africa.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rareș Bogdan îi ia din nou apărarea lui Iohannis: La Neptun nu e teren de golf. Dacă era o poartă de fotbal nu era o problemă

Eurostat: Românii stau cu părinții până la 28 de ani. Cum explică specialiștii amânarea traiului pe cont propriu

Rareș Bogdan, despre terenul de golf de la vila Neptun: „E o pajiște cu trei găuri. Așa pot să fac și eu”

Ciolacu, despre terenul de golf de la vila lui Iohannis: „Nu-mi vine să cred că directorului RAPPS i-a trecut prin cap să-l facă”

Partenerii noștri