Live

Video&Foto Pericol în Constanța: mai multe mașini avariate după ce o groapă a apărut din senin pe un drum județean. Care ar fi cauza surpării

Data actualizării: Data publicării:
O groapă imensă a apărut în asfalt și acoperă unul dintre sensurile de mers ale drumului care leagă localitățile Năvodari și Lumina. Mai multe mașini au fost grav avariate, iar echipaje medicale au ajuns la fața locului, pentru că ar fi vorba de câțiva răniți. Foto: captură Digi24

O groapă imensă a apărut în asfalt și acoperă unul dintre sensurile de mers ale drumului care leagă localitățile constănțene Năvodari și Lumina. Mai multe mașini au fost grav avariate, iar echipaje medicale au ajuns la fața locului, pentru că ar fi vorba și de câțiva răniți.

ACTUALIZARE: Surparea asfaltului survenită joi pe DJ 226 Năvodari - Lumina a fost cauzată de refularea apei dintr-o conductă subterană de mari dimensiuni, după ce a fost avariată posibil în timpul executării unor lucrări de subtraversare pentru reţele electrice, susţin autorităţi locale.

„Din primele verificări este vorba de realizarea unor lucrări pentru extinderea reţelelor electrice. Unul dintre constructori, care realiza o forare orizontală pentru o subtraversare a acestor reţele, a avariat una din conductele de refulare de mari dimensiuni. Menţionez că pentru această lucrare s-a luat aviz de amplasament, aviz în care se specifica traseul reţelelor hidroedilitare. Mai mult decât atât, prin aviz, constructorului i s-a pus în vedere faptul să realizeze sondaje, precum şi să ceară asistenţă tehnică pe perioada derulării lucrărilor. Din ceea ce am înţeles de la colegii mei, nu a respectat niciuna din măsurile impuse prin acest aviz, lucru care a dus la avarierea conductei de refulare. Vom interveni în regim de urgenţă atât pentru refacerea acestei magistrale, cât şi pentru refacerea drumului şi, evident, că toate costurile legate de toate aceste lucrări de refacere vor fi suportate de constructorul vinovat", a declarat purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA), Irina Oprea, potrivit Agerpres. 

Potrivit Primăriei Năvodari, traficul rutier pe ruta Năvodari - Lumina este deviat pe rute ocolitoare (Rândunelelor - USAS - Lumina) ca urmare a apariţiei în carosabil a unei gropi de mari dimensiuni, cauzată de o avarie la o conductă subterană.

„În prezent se fac verificări pentru stabilirea cauzelor exacte şi se vor lua măsuri pentru stabilizarea zonei şi refacerea carosabilului. Din primele informaţii, conducta ar fi fost avariată de o companie privată ce execută lucrări de subtraversare a unor reţele electrice. Toate costurile aferente acestei intervenţii vor fi suportate de companiile care au executat lucrări neconformare şi care au angrenat afectarea drumului. Echipaje ale Poliţiei Locale Năvodari sunt la faţa locului şi dirijează traficul rutier pe rute alternative", a informat Primăria Năvodari pe pagina de Facebook a instituţiei.

Știrea inițială 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a informat că la data de 3 octombrie, în jurul orei 11.30, lucrătorii Poliţiei Oraşului Năvodari au fost sesizaţi că s-a surpat o porţiune din drumul judeţean DJ 226, între localităţile Năvodari şi Lumina.

 

 

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului de Siguranţă Rutieră şi Poliţiei Oraşului Năvodari, împreună cu reprezentanţi ai administratorului drumului public”, a transmis IPJ Constanţa.

Mai multe mașini care au circulat pe această secțiune de drum au fost grav avariate, o primă ipoteză pentru formarea craterului fiind infiltrațiile de apă, în urma cărora asfaltul a cedat sub greutate.

Conform corespondentului Digi24, la fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale, pentru că ar fi vorba și de câțiva răniți. În zonă au fost instituite măsuri de semnalizare a respectivului tronson de drum şi de deviere a traficului rutier.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea

Imagini cu plaja din Năvodari, care a fost distrusă după furtunile puternice de pe litoral

Prăpăd pe litoral după furtuna puternică. Mai mulți șoferi au rămas blocați în mașinile înghițite de apa care depășea chiar și un metru

Locuinţe şi străzi inundate în Constanța, județ aflat azi-dimineață sub alertă meteo cod roșu. Urmările vijeliei

Partenerii noștri