Live

Percheziții într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism: o tânără din Brăila, racolată și obligată să se prostitueze

Data publicării:
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism: o tânără din Brăila, obligată să se prostitueze. Foto: IPJ Brăila

Poliţiştii din Brăila, împreună cu procurorii DIICOT, efectuează trei percheziții domiciliare, într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism, acces ilegal la un sistem informatic și influențarea declarațiilor, după ce au descoperit că o tânără în vârstă de 27 de ani a fost exploatată, timp de un an, fiind transportată în mai multe județe și obligată să se prostitueze.

În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că , în perioada octombrie 2023 - octombrie 2024, o persoană în vârstă de 34 de ani, profitând de starea de vădită de vulnerabilitate a victimei, în vârstă de 27 de ani a recrutat-o cu scopul de a o exploata prin practicarea prostituției.

Victima, cu multiple tentative de suicid, diagnosticată cu afecţiuni psihice, exploatată sexual și într-o perioadă anterioară, consumatoare de droguri a fost transportată „în mai multe judeţe, printre care Brăila, Galaţi, Buzău, Vrancea, Bacău, Tulcea, Constanţa şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti, în scopul exploatării prin practicarea prostituţiei. Persoana cercetată şi-ar fi însuşit aproape în integralitate foloasele materiale obţinute de victimă", se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Brăila.

În luna mai 2024, persoana respectivă a accesat, în mod ilegal, telefonul unei rude a victimei pentru a transfera în telefonul său mai multe date, conversaţii, fişiere audio şi numere de telefon ale unor persoane implicate în extragerea victimei din mediul de exploatare.

"Ulterior, folosind informaţiile astfel obţinute, ar fi încercat printr-un comportament intimidant să determine un martor să dea declaraţii mincinoase în favoarea sa. Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila", se mai arată în comunicatul IPJ Brăila.

Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Prima postare pe contul oficial al lui Michael Schumacher, după o lungă perioadă de timp. Reacții "în lanț" ale fanilor

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Percheziții DNA în Suceava la medici acuzați că ar fi luat mită și pentru că ar fi favorizat anumite angajări

Caz de sclavie la o stână din Covasna. Victimele au fost racolate din gări din Brașov și București

Amplă operațiune DIICOT în toată țara: 130 de percheziţii au loc la traficanți de droguri și de persoane

DNA a cerut la Camera Deputaților ridicarea imunității parlamentare a lui Nelu Tătaru. Comisia Juridică se reunește luni

Partenerii noștri