Paul Mackenzie și membri ai sectei responsabile de masacrul de la Shakahola au fost acuzați de uciderea a 191 de copii
Predicatorul kenyan Paul Mackenzie, care le-a cerut adepților să moară de foame pentru a-l „întâlni pe Iisus”, și 29 de membri ai sectei responsabile de masacrul de la Shakahola au fost acuzați marți de uciderea a 191 de copii, informează Reuters.
Cadavrele celor 191 de copii au fost exhumate din aprilie anul trecut din pădurea Shakahola, iar procurorii l-au acuzat marți pe predicatorul Paul Mackenzie și 29 de membri ai sectei conduse de acesta de moartea copiilor.
Toți inculpații s-au declarat nevinovați la acuzațiile care le-au fost aduse în cadrul procesului care a început în orașul Malindi din estul Kenyei.
Mackenzie a fost arestat pe 15 aprilie, după ce autoritățile au descoperit inițial cadavrele a patru persoane.
Apoi, bilanțul cadavrelor descoperite a fost șocant: 201 de morți, în 50 de gropi comune.
Autopsiile primelor cadavre descoperite au arătat că majoritatea victimelor au murit de foame și se presupune că acestea au urmat predicile lui Paul Nthenge Mackenzie.
Unele victime, între care mulți copii, au fost, însă, strangulate, bătute sau sufocate, a declarat la momentul respectiv şeful operaţiunilor medico-legale, Johansen Oduor. De asemenea, autopsiile au arătat că unele victime aveau organe lipsă și se suspectează și faptul că ar fi fost traficate.
Potrivit CNN, Mackenzie se confruntă și cu alte acuzații, inclusiv terorism, ucidere din culpă și cruzime împotriva copiilor. Procesul său începe pe 7 martie.
Mackenzie, care conducea Biserica Internațională Good News, este acuzat că a condus un cult unde și-a instruit adepții să se înfometeze pe ei înșiși și pe copiii lor ca să ajungă în rai, înainte de Apocalipsa care se apropie.
Anchetatorii susțin că secta se pregătea pentru sfârșitul lumii sub instrucțiunile lui Mackenzie.
Luna trecută, un judecător a amenințat că îl va elibera pe Mackenzie dacă procurorul nu va aduce acuzații împotriva lui. Procurorii au argumentat atunci că s-au confruntat cu un proces îndelungat de identificare a victimelor prin ADN, din cauza descompunerii severe a majorității cadavrelor.
Editor : M.I.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News