Omul de afaceri Alexandru Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, a fost arestat din nou
Omul de afaceri Alexandru Bodi, cunoscut pentru relațiile tumultoase cu personaje din lumea mondenă, a ajuns din nou în arest preventiv. Trimis în judecată pentru proxenetism și spălare de bani, el a lipsit la un termen de judecată, deși era sub control judiciar.
Arhiepiscopul Teodosie poate fi judecat pentru cumpărare de influență
Mario Iorgulescu cere o nouă expertiză în Italia. Este dispus să plătească deplasarea specialiștilor din România
Mărturia unei sportive, despre antrenorul acuzat de proxenetism: „A intrat peste mine, nu știu unde se ajungea”
Antrenorul lotului naţional feminin de bob şi sanie este acuzat de proxenetism
Ginerele lui Nicolae Ceauşescu cere rejudecarea procesului dictatorului
Audiat în dosarul lui "Maru", Vlad Pascu a înșirat toți dealerii
Un ieșean și-a dat fiul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate
Donald Trump, primele declarații după condamnare
STENOGRAME. Șefii de la Rapid voiau petarde pe stadion
Hotărârea a fost luată de judecătorii Curții de Apel Craiova și nu mai poate fi contestată.
Instanța a decis înlocuirea controlului judiciar cu arest preventiv pentru 30 de zile în cazul lui Bodi.
Judecătorii au admis cererea procurilor DIICOT, cei care l-au trimis în judecată pentru proxenetism, spălare de bani și șantaj. Anchetatorii au stabilit că Alexandru Bodi a lipsit de la un termen de judecată din septembrie, când se verifica măsura preventivă în cazul lui.
În drum spre poliție, Bodi a postat pe o rețea de socializare imagini în care motiva absența de la proces prin faptul că a avut probleme de sănătate. Instanța care a analizat însă documentele medicale depuse a constatat că ele nu sunt conforme și le-a respins.
În aceste condiții, judecătorii au luat decizia arestării preventive din nou a omului de afaceri.
Potrivit unor surse judiciare, Alex Bodi ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj.
Victimele erau duse în state occidentale - Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia - şi constrânse să practice prostituţia în diverse cluburi de profil. După ce erau transportate în străinătate, tinerele care refuzau să se prostitueze erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme, chiar şi violuri, pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă, arată procurorii.
În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate şi supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate în oraşele Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).
Procurorii susţin că unele tinere au fost vândute altor traficanţi, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, pentru a fi şantajată, exploatată şi controlată mai uşor.
O mare parte din sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei au fost investite de liderul grupării în diverse imobile din ţară şi străinătate.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News