Live

O piațetă din capitala Tunisiei a primit numele Reginei Maria a României

Data publicării:
Ambasadorul României în Tunisia, dan Stoenescu, alături de primarul din Tunis. Sursa foto pagina de Facebook a Ambasadei României în Tunisia

O piațetă din capitala Tunisiei a fost botezată, marți, cu numele Reginei Maria a României, anunță Ambasada României într-un comunicat, care precizează că „inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia dar și în Africa”.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, prin ambasadorul Dan stoenescu, un mesaj de mulțumire către autoritățile tunisiene: „Inaugurarea Piațetei care poartă, de astăzi, numele Reginei Maria a României, simbolizează prietenia durabilă dintre România și Tunisia. Regina Maria, suverana României din 1914 până în 1927, reprezintă pentru români „un adevărat simbol al curajului, al devotamentului şi al iubirii faţă de poporul român. Folosesc acest prilej pentru a transmite autorităților tunisiene aprecierea noastră profundă pentru includerea în viața de zi cu zi a celor care locuiesc sau vizitează Tunisul un simbol al istoriei României”

„Inaugurarea „Piațetei Regina Maria a României" reprezintă un semn al excelentelor relații româno-tunisiene atât la nivel politico-diplomatic, cât și la nivelul autorităților locale. În ultimii ani aceste relații s-au aflat pe un trend ascendent, nu numai din punct de vedere politico-economic, academic dar și prin relații apropiate la nivelul autorităților locale. Doamna Souad Abderrahim, primar al capitalei Tunis, a vizitat România și a avut întâlniri cu autoritățile locale din mai multe orașe pentru a face schimb de experiență și bune practici administrative.

Având în vedere decizia Consiliului Municipal al Primăriei Tunis cu privire la Piațeta Regina Maria a României, ce datează din data de 6 decembrie 2019, precum și aniversarea Tratatelor de Pace de la Paris (1919-1920), semnate în urma Primului Război Mondial, inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia dar și în Africa. Conferința de Pace de la Paris și implicit Tratatul de la Versailles sunt evenimente istorice importante în care Regina Maria a României a jucat un rol important”, se arată în comunicatul Ambasadei.  

Inițiativa de a avea la Tunis un spațiu cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Tunisia, condusă de ambasadorul Dan Stoenescu, și a fost susținută de autoritățile locale. De altfel, la inaugurare a fost prezent primarul Tunisului, Souad Abderrahim, primar al capitalei Tunis și șeic al Medinei, și consilieri din cadrul primăriei. 

Au mai luat parte la eveniment reprezentanți ai Corpului Diplomatic, membri ai comunității românești din Tunisia, studenți ai Lectoratului român din Tunis și foști studenți tunisieni care au studiat în România. 

Editor : A.V.D

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

MAE nu a fost notificat cu privire la prezența unor români printre victimele atacului de la Magdeburg

MAE: Toate buletinele de vot înregistrate la secţiile din străinătate la primul tur au fost expediate la Biroul Electoral nr.48

Atenţionare de călătorie MAE: Grevă generală ce va afecta toate tipurile de transport din Italia, la finalul lunii noiembrie

MAE: Cod portocaliu de pericol meteo în Comunitatea Autonomă Catalonia și în Insulele Baleare, în perioada 12-16 noiembrie

Partenerii noștri