Live

Moderna a dezvăluit cât durează imunitatea după vaccinul său anti-Covid

Data publicării:
Moderna a anunțat o "imunitate durabilă" dată de vaccinul său anti-Covid. Foto: Profimedia Images

Compania farmaceutică americană Moderna susține că vaccinul împotriva COVID-19 are potenţial de a asigura o imunitate durabilă. Testele clinice arată că după prima doză se dezvoltă anticorpi ce durează timp de trei luni, iar după cea de-a doua doză de vaccin organismul ar rămâne imun încă două luni.

În aceste condiții, Moderna se aşteaptă să aibă gata 20 de milioane de doze de vaccin pentru distribuirea sa anul acesta în SUA, relatează EFE, citată de Agerpres.

Compania a anunţat că, potrivit studiilor realizate de Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, participanţii la prima fază a testelor clinice cu acest vaccin au dezvoltat "nivele înalte de anticorpi neutralizanţi" pentru o perioadă de trei luni după prima doză şi de două luni după cea de-a doua doză.

Studiile clinice arată că vaccinul produs de Moderna ar oferi o "imunitate durabilă"

Studiul a arătat de asemenea că vaccinul are "potenţialul de a oferi o imunitate durabilă" împotriva noului coronavirus, fără să provoace efecte secundare semnificative după două luni de la administrare.

"Aceste date provizorii din Faza 1 sugerează că mRNA-1273, vaccinul nostru candidat împotriva COVID-19, poate genera anticorpi neutralizanţi durabili la toate grupele de vârstă, inclusiv adulţi maturi şi vârstnici", notează Moderna într-un comunicat.

Compania farmaceutică a anunţat totodată că speră să aibă disponibile 20 de milioane de doze din acest vaccin pentru SUA la sfârşitul acestui an şi între alte 100 şi 125 de milioane de doze, care vor fi disponibile global pentru sfârşitul primului trimestru al anului 2021.

Din acestea, între 85 şi 100 de milioane vor fi distribuite în SUA şi între 15 şi 25 de milioane vor fi distribuite în restul lumii.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) ar putea acorda autorizaţie de urgenţă companiilor Pfizer şi Moderna la jumătatea acestei luni, astfel încât va putea fi demarată prima fază a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la sfârşitul lui decembrie.

Autorităţile americane speră ca în iunie anul viitor să fie extinsă reţeaua de distribuţie şi disponibilitate a vaccinului pentru a începe campania de imunizare a populaţiei la nivel general.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marea Britanie a aprobat un vaccin anti-Covid care acționează simultan împotriva variantei Omicron și tulpinii originale a virusului

Cetăţenii în vârstă de peste 50 ani din Italia care nu s-au vaccinat vor fi amendaţi

Moderna anunță că doza booster a vaccinului său crește protecţia împotriva variantei Omicron

Autorităţile sanitare americane recomandă vaccinarea cu Pfizer şi Moderna, mai degrabă decât cu Johnson & Johnson

Partenerii noștri