Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului. Sunt susţinuţi de alţi o mie de angajaţi ai industriei auto. Cer modificare legislaţiei muncii şi punerea ei în acord cu normele europene. Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că nici până acum nu au fost încheiate contractele colective de muncă.
Protest: Haka în Parlamentul Noii Zeelande. Membrii maori întrerup votul pe un proiect de lege ce amenință drepturile indigene
VIDEO: Protest cu zeci de mii de oameni în Valencia, în urma inundațiilor. Ce au reclamat oamenii
Minerii protestează la Palatul Victoria, nemuțumiți de legea pensiilor
Pensionarii CFR protestează: Avem tăieri de pensie până la 4.000 de lei după recalculare
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Concedieri la Dacia. Câți bani vor primi angajații
Pilot TAROM, despre zborurile anulate: „Nu a fost o grevă mascată. A fost o reacţie la condiţiile pe care le avem”
Protest uriaș față de extrema dreaptă din Germania
Noaptea Muzeelor a devenit noaptea protestelor
Câteva sute de sindicalişti din diverse ramuri industriale (industria chimică şi cea navală, construcţii de maşini - Dacia şi Ford, componente auto) protestează marţi în faţa Guvernului solicitând promovarea unor politici pentru dezvoltarea acestor industrii şi intervenţia statului pentru dezvoltarea întreprinderilor care produc bunuri şi servicii de interes naţional.
La miting participă sindicalişti din Olt, Bacău, Argeş, Constanţa, Braşov sau Bistriţa-Năsăud.
Alianţa Federaţiilor din Industrie a anunţat că organizează mitingul de marţi pe fondul nemulţumirilor legate de faptul că nu este recunoscută importanţa industriei prelucrătoare în ansamblul economiei naţionale, solicitând totodată acordarea de sprijin pentru formarea profesională şi angajarea de personal în industria prelucrătoare şi susţinerea şi promovarea bunurilor şi serviciilor produse în România, scrie Agerpres.
Principalele revendicări ale organizatorilor sunt încheierea Contractului Colectiv de Muncă Naţional, încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul fiecărui sector de activitate, facilitarea încheierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, responsabilizarea lucrătorilor care negociază colectiv, posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă atunci când angajatorul nu plăteşte drepturile salariate şi acordarea organizaţiilor sindicale şi patronale unui rol decizional în dialogul social.
Din Alianţa Federaţiilor din Industrie fac parte Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, Federaţia Sindicatelor din Construcţii de Maşini Înfrăţirea, Federaţia Sindicatelor din Industria Lemnului, Federaţia Industrială BNS şi Federaţia CONFPELTEX.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News