Live

Video Misterele din jurul Pădurii Hoia-Baciu din județul Cluj. De ce voia elvețianul care se crede „urmașul lui Dracula” să ajungă acolo

Data publicării:
Mii de turiști vin anual să exploreze pădurea misterioasă, cu speranța că vor trece prin experiențe deosebite. Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Elvețianul în vârstă de 19 ani, care se crede "urmașul lui Dracula", gonea spre pădurea Hoia-Baciu, de lângă Cluj-Napoca, înainte să facă un accident și să ajungă după gratii. Zona este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare destinații din Europa. Legendele vorbesc despre dispariții misterioase, oameni care au vizitat pădurea și nu s-au mai întors și apariții inexplicabile, în miez de noapte, printre copaci.

Mii de oameni din toată lumea cred că pădurea Hoia-Baciu, de lângă Cluj, este băntuită. Elvețianul care se crede urmașul lui Dracula a vrut să ajungă acolo, convins că așa urma să devină vampir.

"Vreau să merg în Hoia-Baciu pentru stră, stră, străbunicul meu, contele Dracula, Vlad Țepeș. Sper să poată să mă facă un vampir, am visat toata viața mea la asta", a declarat tânărul de 19 ani, când a fost prins de polițiști.

Unii dintre localnici citează mituri și întâmplări neobișnuite pe post de argumente

"Sunt mai multe legende de acest loc, iar una dintre ele spune ca in urma cu multi ani un cioban pe nume Hoia a venit aici cu oile, dar nu s-a mai intors", relatează Bianca Timsa, jurnalist Digi24.

Mii de turiști vin anual să exploreze pădurea misterioasă, cu speranța că vor trece prin experiențe deosebite.

"- Da, am auzit. Am auzit despre ceva persoane care au rătăcit aici 5 ani... Deocamdată nu simt nimic
- Nu vă sperie?
- Nu, deloc!", spune un domn.

"Păi nu e straniu? Uite aici un lucru straniu, în fața noastră. Nu poate să existe așa ceva. Un pom care s-a învârtit în decursul creșterii lui...", spune un alt bărbat care locuiește în apropierea pădurii de aproximativ 20 de ani.

În ultimii ani, pădurea Hoia-Baciu a fost mai curând bântuită de traficul intens, astfel că unele organizații civice au cerut autorităților locale să protejeze aria naturală.

Reporter: Bianca Timșa
Operator: Radu Tomuleț

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a înregistrat în timpul unui exercițiu la sală și nu i-a venit să creadă când s-a uitat la filmare! FOTO ”Am prins exact momentul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie din Cluj a murit arsă de vie, iar o fată de 18 ani primește îngrijiri medicale după ce casa lor a luat foc

Un nou-născut a murit pe un pat de spital în Cluj: aștepta o operație la inimă, dar a luat o bacterie în timp ce era internat

Incendiu la un panou electric de la o sală de evenimente din Cluj: 20 de persoane evacuate

Tânăr căutat de Poliție, după ce a vandalizat 11 mașini într-o singură noapte, pe o stradă din Dej

Partenerii noștri