Live

Ministerul de Externe confirmă decesul lui Cristian Molnar, românul din Italia care a murit încercând să-și salveze prietenele

Data actualizării: Data publicării:
Trei tineri au fost luați de ape în Italia, vineri la prânz. FOTO captură video Digi24

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse pe 31 mai în Italia, în regiunea Friuli Venezia Giulia. Este vorba de Cristian Molnar, al cărui trup a fost găsit la trei săptămâni după incidentul care a zguduit Italia.

Consulatul General al României la Trieste a contactat în regim de urgenţă autorităţile italiene pentru a confirma informaţia apărută în presa italiană cu privire la găsirea unui trup neînsufleţit în apele râului Natisone, provincia Udine, şi a obţine date despre identitatea şi cetăţenia persoanei decedate, potrivit unui comunicat MAE transmis duminică.

Autorităţile italiene au comunicat reprezentanţilor oficiului consular că persoana decedată este cetăţean român, iar rezultatele anchetei confirmă că aceasta este cea de-a treia victimă a accidentului, precizează MAE.

Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei persoanei decedate, pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces şi sprijinirea repatrierii trupului neînsufleţit.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste (+39040411652, +390404528136, +39040416350), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Trieste (+393408821688).

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Poliţia italiană l-a arestat pe patronul muncitorului care a murit, după ce a fost abandonat cu un braț tăiat

Virus periculos într-o destinaţie populară de vacanţă din Italia. Sute de oameni au ajuns la spital

Un bărbat căutat în toată Europa a fost prins din întâmplare în Constanța de polițiștii de la Rutieră, care l-au oprit în trafic

Captură uriașă de substanțe pentru producția drogurilor în Italia. 6 tone de marfă în valoare de 630 de milioane euro, adusă din China

Partenerii noștri