Live

Video Medic: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectați

Data actualizării: Data publicării:
Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, Diana Manolescu. Foto: Captură Facebook

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, Diana Manolescu, arată diferențele însemnate în ceea ce privește afectarea pulmonară a pacienților vaccinați și a celor nevaccinați. Potrivit medicului, peste 95% dintre persoanele vaccinate, care se infectează totuși cu COVID-19, nu au plămânii afectați.

Directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara spune că în cazul persoanelor vaccinate care se infectează totuși cu Covid, procentul celor care suferă de afectare pulmonară este mic.

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută”, a spus Diana Manolescu.

Conform acesteia, de multe ori aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viața.

„Singura soluție este vaccinarea”, a transmis medicul de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, într-o postare pe pagina de Facebook a unității medicale. 

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dr. Virgil Musta: Vor urma momente dificile în valul 5. Îl vom depăși și pe acesta, dar cu pierderi de vieți omenești

Medicii din Timișoara ies în stradă să explice românilor beneficiile vaccinării: "Vom merge din casă în casă, din bloc în bloc"

Computerul tomograf pentru cazurile Covid de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara s-a stricat, pentru că a fost folosit prea mult

Managerul spitalului “Victor Babeș” din Timișoara: Am refuzat un copil de 10 ani și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri

Partenerii noștri