Live

Video Mărturia tatălui din Galați care și-a salvat copilul de 8 luni din fața mașinii: "Venea spre noi. O grămadă de fier, necontrolată”

Data actualizării: Data publicării:
Florin a simțit pericolul și, într-o fracțiune de secundă, a tras caruciorul bebelușului de pe traiectoria mașinii. Sursa: captură video Digi24

O familie cu un copil în cărucior a fost la un pas să fie spulberată de o mașină scăpată de sub control. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu momentul care se putea transforma într-o tragedie sunt deja virale. Pe rețelele sociale, bărbatul din Galaţi care și-a salvat băiețelul de 8 luni în ultima clipă este considerat acum un erou datorită instinctului și a vitezei de reacție.

Florin și soția lui, împreuna cu Vlad, băiețelul lor de numai 8 luni, se plimbau, ca de obiciei, în cartierul în care locuiesc. La un moment dat, au auzit o bubuitură puternică. Un şofer a făcut o manevră greșită în trafic și a ajuns cu mașina pe trotuar.

"Autoturismul condus de tânărul de 24 de ani s-a rostogolit de două ori, a lovit un stâlp de electricitate, după care s-a oprit chiar în acest loc, la doar câțiva centimetri de familia care își plimba copilul în cărucior", transmite Dana Costache, jurnalist Digi24.

Deși vorbea la telefon în acel moment, Florin a simțit pericolul și, într-o fracțiune de secundă, a tras căruciorul bebelușului de pe traiectoria mașinii.

"Venea spre noi. O grămadă de fier, necontrolată. A lovit stâlpul și atunci și-a schimbat direcția. Am tras căruțul, ca orice părinte. L-am ridicat, că nu știam exact botul mașinii, cum venea, unde venea. Orice părinte făcea la fel!", povestește Florin Dorojan, tatăl băiatului.

Mirela, mama copilului, a făcut atac de panică. Spune că de-acum înainte va ocoli zona în care au fost la un pas de o tragedie.

"M-am speriat foarte tare. M-am speriat foarte mult pentru copil, pentru că aveam impresia că vine peste el masina, efectiv", spune Mirela Dorojan, mama bebelușului.

Și angajații magazinului în fața căruia a avut loc loc accidentul au trăit clipe de groază și îl consideră pe tatăl micuțului un erou.

"Erou, părinte... deci o fracțiune de secundă, vă spun, a fost ceva care... nu știu dacă cineva... cred că instinctul! Și-a luat căruciorul în brațe și l-a băgat exact în colțul nostru, al magazinului", povestește Doina Ştefănescu, angajata magazinului din zonă.

"Am venit exact după, după ce a venit ambulanța. Fracțiune de secundă. Putea să moară, putea să-i fie fatal. Deci nu mai avem siguranță nici pe trotuare", spune o altă femeie, care obișnuiește să treacă zi de zi prin zona respectivă.

Şoferul vinovat de producerea accidentului a primit o amendă de 650 de lei pentru neasigurare la schimbarea direcției de deplasare.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO. Tragedie evitată la limită în Galați: O femeie și copilul său, aproape să fie spulberați de o mașină pe trecerea de pietoni

VIDEO. Accident grav la intrarea în Capitală: Un mort și mai mulți răniți într-un carambol cu trei mașini

Apele Române: În Vaslui a plouat cât pentru un an. Inundații ca cele din Galaţi au loc o dată la 100 de ani

Arafat: Încă 1.000 de pompieri vor ajuta la curățarea caselor inundate din Moldova. Sperăm în 48 de ore să eliminăm efectele imediate

Partenerii noștri