Live

Mai sunt doar 80 de paturi la ATI în toată țara. Medicii cer restricții mai dure

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Mai sunt doar 80 de paturi de terapie intensivă în întreaga țar, iar situația devine tot mai gravă în condițiile în care, la un platou de 8.000 - 9.000 de cazuri de infectare pe zi, în ATI ajung câte 300 de bolnavi.

"Situația în ATI se va degrada, pentru că acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi în camerele de gardă", a spus la Digi24 medicul de terapie intensivă Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca.

Măsurile implementate au avut un anumit efecte, reprezentat de stabilizarea numărului de îmbolnăviri,  dar ele trebuie să aibă un efect mai puternic decât menținerea la un platou de 8.000 – 9.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi. Altfel, serviciile de ATI vor fi depășite, iar pacienții vor rămâne în afara secției, în camere de gardă sau vor fi duși în alte zone ale țării, unde vor mai fi locuri, a atras atenția medicul.

"Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă.

Este obligatoriu ca autoritățile să reevalueze eficiența măsurilor, dacă  sunt capabile doar să producă stabilizare pe platou, nu sunt suficiente.

Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă. 

Este esențial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări.", a subliniat Radu Țincu.

Citiți și:

Centrul European pentru Controlul Bolilor: Măsurile actuale luate de România nu sunt suficiente pentru stoparea epidemiei SARS-CoV-2

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Medicii Specialiști cer autorităților să renunțe la înghețarea valorii punctului pe serviciul medical

Nouă spitale și Serviciul de Ambulanță vor asigura asistență medicală de urgență în zilele de Crăciun, în București

Patru medici și o asistentă din Timișoara au recunoscut că au luat mită. Pe lângă bani, ar fi primit miere și bulion

Țara europeană care le-ar putea interzice medicilor să demisioneze. Legea vine ca urmare a unei amenințări cu plecări în masă

Partenerii noștri