Live

Lupii, șacalii și porcii mistreți, în atenția ministrului Mircea Fechet. „Nu avem probleme doar cu ursul”

Data publicării:
Foto: Ministrul Mediului, Mircea Fechet. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul mediului, Mircea Fechet, a declarat joi, că nu avem probleme doar cu ursul, ci şi cu lupii, șacalii, şi cu porcii mistreţi care fac pagube mari în agricultură, transmite News.ro.

Ministrul Mediului a declarat după şedinţa de Guvern, despre cota de vânătoare la urşi, că a avut o discuţie foarte constructivă cu asociaţiile ciobanilor şi împreună au stabilit foarte clar unde se opreşte competenţa Ministerului Mediului şi unde începe competenţa unităţii publice locale, Garda de mediul, fondurile cinegetice.

”I-am asigurat că legislaţia în vigoare instituie măsuri care să permită îndepărtarea unor pericole cauzate de specia de urs brun.(...) Întreb la fiecare câteva zile colegii câte ordine avem pentru prevenţie şi pentru intervenţie. Colegii îmi spun că sunt astfel de dosare, fondurile cinegetice încep să îşi facă treaba, încep să extragă acei urşi problemă. În conformitate cu avizul Academiei Române, cota de intervenţie şi prevenţie este de 220 de exemplare pentru anul acesta”, a spus ministrul.

El a precizat că este ”într-un dialog permanent cu Academia Română, în măsura în care ordinul nu va fi suficient şi vom avea în continuare probleme cu ursul”.

”Nu avem doar cu ursul, avem probleme şi cu lupii, avem probleme şi cu şacalii, mai devreme vorbeam cu ministrul Agriculturii şi de pagubele pe care le fac şi porcii mistreţi în agricultura românească. În timp ce ne interesează măsurile de conservare a speciei de urs brun, mă interesează la fel de mult sau mai mult securitatea populaţiei, integritatea populaţiei”, a spus ministrul.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Decizie disperată printre crescători: din cauza secetei, oamenii își vând animalele pe capete. „Nu s-au făcut cerealele, o ducem rău”

Criză de specialiști în agricultură. Soluția găsită de antreprenori și ce salarii le propun viitorilor lor colegi: „Credem în tineri”

Noi reguli pentru producătorii agricoli. Fermierii care vor să-și vândă produsele la poartă, obligați să se înregistreze la DSV

Începe programul „Rabla pentru sobe”. Câți bani oferă statul celor care aplică

Partenerii noștri