Live

Surprinși de greva STB, bucureștenii s-au înghesuit la metrou. Metrorex: Sunt în circulație toate trenurile disponibile

Data actualizării: Data publicării:
Surprinși de greva STB, bucureștenii s-au înghesuit la metrou. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Bucureștenii care vor să ajungă joi dimineață la serviciu sau la școală au fost luați prin surprindere de greva șoferilor STB și s-au înghesuit la metrou.

UPDATE 8.15. Metrorex introduce în circulație toate trenurile disponibile și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, a anunțat compania.

Pentru evitarea situațiilor de supraaglomerare, monitorizarea traficului se face pe trei paliere: la nivelul trenurilor, prin mecanici, la nivelul stațiilor, prin impiegații de mișcare și la nivel centralizat, prin operatorii de circulație.

Sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, se va realiza pe cât posibil alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp.

Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență (Piața Victoriei 1 și 2, Piața Unirii 1 și 2, Dristor 1 și 2, Nicolae Grigorescu 1 și 2, Eroilor 1 și 2, Basarab 1 și 2, Gara de Nord 1 și 2).

Situațiile de supraîncărcare sunt raportate de urgență la Dispecerul Central Metrorex care avizează operativ paza și Poliția Metrou, în vederea ordonării/limitării accesului în stațiile cu probleme. În cazul în care se produce supraaglomerare în stații personalul Metrorex împreună cu Poliția Metrou și agenții de pază vor degaja intrările prin limitarea accesului călătorilor la peron, până la defluirea traficului.


Știrea inițială

Oamenii și-au exprimat nemulțumirea când au aflat de greva spontană a șoferilor de autobuze, tramvaie și troleibuze din București.

Pentru că transportul public de suprafață este paralizat, ei au apelat la transportul cu metroul. Încă de la primele ore ale dimineții era aglomerație în stațiile de metrou, pe peron înghesuindu-se sute de persoane.

Pe de altă parte, aplicațiile de ride sharing aplică deja tarife mai mari în urma cererii crescute.

De exemplu, la una dintre aplicații apare chiar un anunț potrivit căruia tarifele sunt crescute de 2,5 ori ca urmare a cererii crescute. Pentru un traseu din zona Cotroceni până la aeroportul Henri Coandă, care în mod normal ar costa 40 de lei, acum prețul depășește 100 de lei. La curse care în mod normal costau 10 lei, acum sunt 30 de lei.

Potrivit reglementărilor în vigoare, oprirea totală a lucrului în situaţia actuală de stare de alertă, cu incidenţă crescută a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2, este ilegală şi produce un deserviciu uriaş populaţiei Capitalei, transmite Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI). Asociația face apel la conducerea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) şi la salariaţii operatorului să asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Bucureşti, cât şi în zona metropolitană, în condiţiile în care joi dimineaţa nu a fost scoase pe traseu niciun vehicul din cauza unui protest al salariaţilor.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O nouă linie de troleibuz în Capitală, de sâmbătă, 14 decembrie. O linie de autobuz va fi operată cu vehicule electrice

Trenul spre Aeroportul Otopeni, suspendat timp de șase ore pe zi, în intervalul 7 - 10 octombrie. Călătorii vor folosi autobuze

Cinci linii de transport public, program prelungit pentru meciul FCSB - Lask Linz

„Card Activ pentru toate tipurile de transport la doar 9,95 lei!” STB avertizează asupra unui mesaj fals promovat pe Facebook

Partenerii noștri