Trenul spre Aeroportul Otopeni, suspendat timp de șase ore pe zi, în intervalul 7 - 10 octombrie. Călătorii vor folosi autobuze

Data actualizării: Data publicării:
linie de tren
Linia de tren care face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Circulaţia feroviară va fi închisă pe ruta Bucureşti Nord - Aeroport Internațional Henri Coandă din Otopeni(AIHC), în perioada 7-10 octombrie, în intervalul orar 09:10 - 14:57, din cauza unor lucrări de mentenanţă. Vor fi anulate 16 curse dintre cele 72 prevăzute în orarul zilnic de circulaţie pe relaţia Bucureşti Nord - Aeroportul Otopeni, celelalte trenuri respectând programul de circulaţie stabilit în Mersul Trenurilor.

Transportul va fi asigurat de autobuze în intervalul orar 09:00 – 15.00, cu plecări de la Gara Basarab, respectiv AIHC, la un interval de succedare de 30 de minute, potrivit unui ncomunicat al CFR SA citat de News.ro.

De ce se suspendă circulația trenului spre Aeroportul Otopeni

„În perioada 7 - 10 octombrie, în intervalul orar 09:40 - 14:20, personalul feroviar de specialitate al SRCF Bucureşti va desfăşura lucrări de mentenanţă tehnică, prin revizii bianuale, la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale, conform reglementărilor feroviare, pe linia de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroport Internaţional Henri Coandă (T1).

Reviziile bianuale la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale din zona de racordare a liniei spre Aeroport, HM Pajura şi din Staţia Mogoşoaia se vor desfăşura cu scoaterea de sub tensiune a liniei de contact şi închiderea temporară a circulaţiei feroviare pe relaţia Bucureşti Nord - Pajura - Mogoşoaia - Aeroport, doar între orele 09:40 - 14:20.”, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Călătorii vor avea la dispoziție linia 780 operată de STB cu autobuze

În zilele de 7, 8, 9 şi 10 octombrie legătura directă spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Henri Coandă (AIHC) va fi asigurată de STB, care redeschide linia expres 780 Gara Basarab - Aeroport Internaţional Henri Coandă, pe care vor circula patru autobuze, în intervalul orar 09:00 – 15.00, cu plecări de la Gara Basarab, respectiv AIHC, la un interval de succedare de 30 de minute.

STB mai operează linia de autobuze 100, cu plecare din Piața Unirii spre Aeroportul Otopeni, tur-retur, care funcționează non-stop.

„Menţionăm faptul că, în perioada desfăşurării lucrărilor feroviare, respectiv 07 - 10 octombrie 2024, CFR SA a solicitat celor doi operatori de transport feroviar de călători, CFR Călători şi Transferoviar Călători, anularea a 16 curse în intervalul orar 09:10 - 14:57, dintre cele 72 prevăzute în orarul zilnic de circulaţie pe relaţia Bucureşti Nord - Aeroport International Henri Coandă Bucureşti T1, celelalte trenuri respectând programul de circulaţie stabilit în Mersul Trenurilor”, subliniază CFR SA.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Trucul” folosit de Netanyahu pentru a-l convinge pe liderul Hezbollah că este în...
Digi FM
Imagini virale cu o jandarmeriță în uniformă care defilează pe străzile din București: „Crezi că reziști...
Pro FM
Ștefan Bănică nu a vrut inițial ca fiul său să fie artist: „Mi-a spus să mă fac bucătar sau doctor”
Film Now
Momentul stânjenitor când Melanie Griffith a făcut-o să roșească pe fiica ei, Dakota Johnson, în fața lui...
Adevarul
Viața de film a lui Robin Hood din Munții Apuseni. Totu, cel mai temut bandit din anii '30, trădat de fratele...
Newsweek
Cât trebuie să cotizezi, lunar, la pensie ca să ai un venit sigur la bătrânețe? Unde depui banii?
Digi FM
Radu Ștefan Bănică, protector cu sora lui mai mică, Violeta: "Îndepărtez băieții după ce văd că nu sunt ce...
Digi World
Trei obiceiuri pe care să le prioritizezi pentru o viață lungă. Somnul e mai important decât ai putea crede
Digi Animal World
Spectacol inedit surprins de un fotograf în Israel. O bufniță părea că dansează pe o floare
Film Now
Denzel Washington, actorul care l-a confruntat pe Sean „Diddy” Combs. S-a aflat ce s-a întâmplat la o...
UTV
(VIDEO) Mariah Carey urca Marele Zid Chinezesc pe tocuri de 15 cm. „Cineva trebuia sa ma avertizeze"