Lege pentru combaterea obezității. Politicienii pregătesc noi reguli pentru marile magazine
Tentaţiile nesănătoase ar putea fi îndepărtate de lege din calea copiilor. O lege pentru combaterea obezităţii infantile care tot creşte vrea să oblige marile magzine să nu mai expună aproape de casele de marcat destinate familiilor prăjituri, chipsuri şi băuturi acidulate.
Obezitatea în rândul femeilor scade cu cât nivelul educației este mai mare
Tot mai mulți pacienți obezi ajung la UPU
Carburanții se scumpesc de la 1 ianuarie. Cât va costa litrul de benzină și de motorină
Prognoza meteo de Revelion
Un an de la tragedia de la Ferma Dacilor
Răsturnare de situație: șoferul din Argeș care a intrat cu mașina în pietoni e acuzat de tentativă de omor. Ce au descoperit polițiștii
O familie întreagă a pierit pe „Drumul morții”, la Suceava: a intrat cu mașina într-o cisternă și a luat foc. Imaginile tragediei
Zeci de copii la spital, după ce s-au jucat cu petarde și artificii. Medicii trag un semnal de alarmă: „Rămân cu sechele pe viață”
Vasile Bănescu: „Patriarhul Daniel nu are nicio simpatie pentru extremism. Detestă populismul”. Ce spune despre preoții „propagandiști”
Autorii proiectului spun că propunerea legislativă este menită să protejeze copiii împotriva dulciurilor si alimentelor nesănătoase. Iniţiativa mai prevede faptul că în fiecare supermarket sau hypermarket va trebui să existe cel puţin o astfel de casă de marcat pentru familii.
Alimentele nerecomandate preșcolarilor şi şcolarilor sunt cele cu conţinut mare de zaharuri, precum prăjiturile, bomboanele sau acadelele, alimentele cu conţinut mare de grăsimi cum ar fi pizza, produse de tip patiserie sau cartofii prăjiţi, alimentele cu conținut mare de sare - chipsuri, biscuiţi, covrigei săraţi sau alune, dar și băuturile răcoritoare. Aceste alimente ar putea fi interzise pe rafturile de pe lângă casele de marcat, evitând astfel situațiile în care copiii vor să li se cumpere astfel de produse de către părinți.
Autorii proiectului arată că România se află pe locul al doilea în Europa la obezitate infantilă, iar procentul copiilor cu diabet de tip II este în creștere alarmantă. Totodată, în medie, la nivelul statelor membre ale UE, 17% din populația adultă suferă de obezitate. Mai mult, 52% din adulții europeni sunt considerați supraponderali sau obezi, astfel că un adult din doi și aproape un copil din trei intră în categoria persoanelor supraponderale sau obeze.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News