La ce trebuie să fie atenți părinții dimineața când își trimit copiii la școală? Rafila: Sunt elemente simple pe care le pot observa
Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat, la Digi24, la ce trebuie să fie atenți părinții, dimineața, când își trimit copiii la școală. "Orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul. Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală", a spus profesorul Rafila.
Cum luptă școala și părinții cu fenomenul social media. „Cum să dai vina pe copii?!”
„Superman challenge” face noi victime în țară. Ce este și care pot fi consecințele
Numărul profesorilor pensionari la catedră, în creștere în ultimii ani
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Invazie de ploșnițe într-o școală gimnazială din București
Risc crescut de infecții după inundațiile din estul țării
Un elev din Mehedinți a dat foc școlii, de supărare
Explicațiile ministrului Sănătății despre testele antidrog
"Triaj observațional - noi folosim niște cuvinte pompoase la niște activități banale. Una este un triaj epdemiologic care, de obicei este făcut de un personal medical, dar eu cred că orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul. Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală. Este extrem de ușor. De fapt, își întreabă copilul dimineața când pleacă: Te simți bine? Ai vreo problemă de sănătate? Și nu trebuie niciun fel de altă măsură specială".
În ceea ce privește copiii care locuiesc cu bunicii, profesorul Rafila a spus că "trebuie să se găsească o metodă astfel încât bunicii să limiteze contactul cu nepoții. Copiii mergând și venind de la școală, și dacă există această întâmplare de a fi infectați, să limităm posibilitatea de transmitere a infecției către bunic. Atunci avem două metode foarte simple: ori păstrăm distanța sau nepoții ori bunicul, măcar în momentul în care contactul este mai apropiat de 1,5 - 2 m, să poarte o mască. Era o recomandare, o conduită pe care trebuie să o utilizeze la domiciliu persoanele vârstnice cu boli cronice. Este vorba de o metodă foarte simplă care nu este obligatorie".
Editor: Cristina Iancu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News