Vâlcov ar putea scăpa de cea mai grea acuzație. Un articol privind spălarea banilor, declarat neconstituțional de CCR
Una dintre acuzaţiile din dosarul lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, ar putea pica în etapa finală a dosarului în care fostul ministru a fost condamnat, în primă instanţă, la opt ani de închisoare. Este vorba despre acuzaţia de spălare de bani, pentru care Vâlcov a primit o pedeapsă de 6 ani de detenţie.
Accident grav în Iași cu 16 persoane implicate, dintre care 14 copii: două persoane au fost rănite. Poliția a deschis dosar penal
Industria mineritului din România ajunge la fier vechi, furată bucată cu bucată. Acuzații grave la CEO Oltenia
Anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Ștei: pacienți torturați cu electroșocuri și ținuți în condiții mizere
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Nelu Tătaru, declarații la ieșirea de la DNA Iași. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că a luat mită
Vameși reținuți pentru mită în portul Constanța
Un comisar de poliție a fost prins în flagrant luând „taxă de protecție” de la patronul unui restaurant
Parcarea în care a avut loc accidentul de lângă Parcul Pantelimon este ilegală
Primarul din Lehliu Gară, audiat la DNA
Prima instanță la condamnat de Darius Vâlcov în februarie anul trecut pentru 3 infracțiuni. Cea mai mare pedeapsă - 6 ani a fost pronunțată pentru acuzația de spălare de bani, 4 ani pentru luare de mită și doi ani de închisoare pentru operațiuni comerciale ilegale. După contopirea pedepselor s-a ajus la o pedepasă de 8 ani de detenție.
A contat cel mai mult acuzația de spălare de bani, numai că între timp, la câteva luni după pronunțarea primei instanțe, CCR a decis că articolul din legea comabaterii spălării banilor în baza căruia Vâlcov a fost condamnat, este neconstituțional.
Au trecut cele 45 de zile prevăzute de lege pentru punerea în acord a prevederilor declarate neconstituționale cu legea fundamentală de către legiuitor – fie că este vorba despre parlament prin lege, fie despre guvern, prin ordonanță de urgență. Nu s-a întâmplat această punere în acord, așa că în prezent această prevedere este suspendată.
În acest context urmează să înceapă peste două săptămâni la ÎCCJ apelul declarat atât de Vâlcov cât și de DNA împotriva acestei decizii. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această acuzație de spălare de bani – procurorii vor renunța la ea, sau dacă vor cere o reîncadrare a infracțiunilor pentru care a fost judecat Darius Vâlcov.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News