Un deputat UDMR a făcut propuneri controversate și pline de greșeli la Codurile penale
Parlamentarii continuă să propună modificări la Codurile Penale. Ultima iniţiativă vine de la deputatul UDMR Marton Arpad. Amendamentele propuse de acesta nu numai că stârnesc noi controverse, dar conțin greşeli gramaticale, ceea ce le face foarte greu de înţeles.
Răsturnare de situație într-un oraș din Bihor. Primarul în funcție a câștigat alegerile la 1 vot diferență
Kelemen: Nu e vorba de România când candidează Iohannis la NATO. Rutte e cel mai cinic politician din Europa
Kelemen Hunor e optimist
Kelemen, despre Șoșoacă și Simion: Sunt oameni periculoși
Kelemen Hunor, despre pregătirea oamenilor pentru război
Purtătorul de cuvânt al PNL a votat, din greșeală, pentru autonomia Ținutului Secuiesc
Kelemen: De ce nu rămân banii de la marile companii în Harghita sau Bihor?
Kelemen: Comasarea alegerilor nu se poate face, trebuie să inventezi o criză mare
Kelemen Hunor: AUR nu va ajunge la guvernare în România
Marton Arpad a depus la comisia specială condusă de Florin Iordache două documente în care sunt cuprinse noi amendamente la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Printre propunerile controversate, unele amendamente sunt pline de greșeli.
Amendamente propuse de Marton Arpad la Codurile Penale:
- Organele judiciare nu pot respinge o cere (!) privitoare la administrarea unor probe atunci când probele ale (!) căror administrare se cere sunt contradictorii cu probele administrate pentru dovedirea unui element de fapt.
- Înregistrările de pe camerele de supraveghere oficiale (!) sau așezate în locuri publice pot constituii (!) mijloace de probă.
- Nu pot fii (!) folosite în altă cauză penală datele rezultate din măsurile de supraveghere tehnică dispuse pentru infracțiuni contra securității naționale scoase din context. În aceste situații este obligatorie garantarea accesului la întreaga înregistrare fără a se trimitere la încadrarea în secret de stat. Dacă nu poate fii (!) consultat întregul material înregistrarea nu poate fii (!) folosit (!) ca probă.
- Informațiile despre stadiul procedurilor penale au scopul de a prevenii (!)tulburarea ordinii publice. Informațiile altfel difuzate nu pot crea inpresia (!) că persoana este vinovată înainte de a se fii condamnat (!) printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
- Puncul 6 al tabelului să se elimină. (!)
La finalul lunii decembrie, comisia specială a anunțat că așteaptă propuneri de modificare a amendamentelor până pe 15 ianuarie 2018, pentru a se reuni în ultima săptămână din lună.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News