Video Columbian arestat după ce a vrut să arunce în aer „obiective strategice din România”, fiind instigat de un rus
Un columbian a fost trimis în judecată, în arest preventiv, fiind acuzat de acte e diversiune, după a încercat să arunce în aer clădiri „de importanță deosebită” din România pentru a pune în pericol securitatea națională, anunță DIICOT, într-un comunicat. Columbianul în vârstă de 34 de ani a fost instigat să facă acest lucru de un cetățean rus.
Un columbian a fost arestat preventiv pentru că a vrut să arunce în aer clădiri din România. El a fost instigat de un bărbat din Rusia
400.000 de dolari falși, schimbați la bancomate. Falsificatori de bani, vizați de percheziții în București și Giurgiu
Operaţiunea „Ghost Gun”
Antrenorul lotului naţional feminin de bob şi sanie este acuzat de proxenetism
Tristan Tate a mers la sediul ANABI ca să-și revendice bolizii de lux
Noi detalii despre uriașa captură de droguri din Portul Constanța
Andrew Tate, criză de nervi în fața tribunalului
Andrew Tate, criză de nervi în fața tribunalului: „Idioții de la DIICOT ne-au acuzat că mamele copiilor noștri sunt victime”
Descinderi în șase locații din Timiș și Arad la traficanți de migranți
Pe parcursul lunii iulie, la instigarea unui cetățean rus, bărbatul columbian „a desfășurat o activitate de documentare pentru punerea în aplicarea a unui plan de incendiere sau distrugere prin explozie/incendiere a unor obiective în România, cu importanţă deosebită, de natură să pună în pericol securitatea națională”, precizează comunicatul de presă al DIICOT.
De asemenea, în același interval de timp, columbianul a desfășurat o activitate de recunoaștere în teren a obiectivelor pe care intenţiona să le distrugă în modalitățile menționate, realizând fotografii și filmări ale acestora. Planul lui nu a fost pus în aplicare, deoarere au intervenit forțele de ordine.
Potrivit DIICOT, bărbatul în vârstă de 34 de ani efectuase stagiul militar în cadrul forţelor armate din țara de origine, Columbia, fiind instruit în activităţi de culegere de informaţii.
„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații”, mai spune sursa citată.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Curții de Apel București.
DIICOT precizează că „această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.
Editor : Ana Petrescu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News