Live

Un avocat din București și alți trei suspecți au fost reținuți în dosarul locuințelor obținute cu testamente false

Data publicării:
Avocatul este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Credit foto: Guliver/Getty Images

Patru persoane, printre care și un avocat din București, au fost reținute pentru 24 de ore, în urma perchezițiilor făcute miercuri în București, Vâlcea și Prahova. În dosarul care vizează însuşirea nelegală a unor bunuri imobile ce au aparţinut unor persoane decedate sunt cercetate și alte 8 persoane. Gruparea e acuzată că, timp de 4 ani, ar fi intrat ilegal în posesia mai multor locuințe în Capitală, în baza unor testamente false, cu prejudicierea moștenitorilor legali. Profitul, spun anchetatorii, depășește 1,3 milioane de lei.

În urma perchezițiilor de miercuri, 12 oameni au ajuns la audieri. La finalul acestora, 4 dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore.

"E.P., avocat în Baroul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte),
- fals intelectual
- uz de fals,

S.N.F. pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- uz de fals,
- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- mărturie mincinoasă,

R.C.P., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- uz de fals,

V.D.M.A., pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit", au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanții DNA.

În dosar sunt cercetate și alte 8 persoane, care ar fi făcut parte din gruparea infracțională.

"Prezenta cauză vizează modalitatea nelegală în care, în perioada 2018-2022, mai multe persoane, ar fi intrat în posesia unor imobile situate pe raza municipiului București, ce au aparținut unor persoane decedate.

Mecanismul infracțional folosit de persoanele cercetate ar fi fost unul complex și ar fi constat, printre altele, în: identificarea imobilelor care prezentau interes, procurarea sau realizarea documentelor false (contracte de împrumut, testamente etc.), identificarea persoanelor de interes (ex. avocați), care să-i ajute la redactarea documentelor și care să le confere o anumită credibilitate în fața notarilor, executorilor judecătorești, și, ulterior, vânzarea imobilelor respective.

În contextul menționat mai sus, persoanele cercetate, printre care și inculpații S.N.F., R.C.P. și V.D.M.A., în unele cazuri beneficiind și de ajutorul avocatului E.P., ar fi determinat notari și executori judecătorești, care, acționând fără vinovăția prevăzută de lege, ar fi emis certificate de moștenitori sau ar fi procedat la realizarea unor executări silite, aceste demersuri având ca finalitate prejudicierea moștenitorilor legali ai persoanelor decedate, îndreptățite să intre în posesia imobilelor", transmite DNA

Ulterior, imobilele erau vândute. Profitul obținut de suspecți ar depăși suma de 1.365.223 lei, spun anchetatorii. Primii doi dintre cei 4 indivizi reținuți vor ajunge, joi, în fața Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Percheziții pe un aeroport din Coreea de Sud, după prăbușirea avionului Jeju Air

Percheziţii în Vaslui după un conflict violent între români în Marea Britanie. Ce au descoperit autoritățile

Ce au găsit polițiștii la perchezițiile efectuate pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de migranți

Percheziții de amploare la hackeri care au înșelat sute de oameni prin anunțuri false. Prejudiciul depășește 100 milioane de euro

Partenerii noștri