Live

Au fost trase la sorți completurile de cinci judecători. Liviu Dragnea și-a aflat noii judecători

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci judecători pentru anul în curs au loc, vineri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma deciziei de miercuri a Curţii Constituţionale a României (CCR).

Citește şi:

Va fi urât!

Apelul lui Liviu Dragnea. Cine este șefa completului de judecători și ce decizii a luat în alte dosare


Actualizare 10:10. Liviu Dragnea și-a aflat noi judecători, de la completul 1 penal. Cristina Tarcea, șefa ICCJ, a declarat după extragere că speră să se sfârșească „epopeea” completurilor de cinci judecători, deși tot ea a precizat că are „dubii”.

Completul 1 - penal, titulari:

Rodica Cosma

Horia Valentin Șelaru

Cristina Simona Neniță

Maria Francisca Vasile

Ioana Alina Ilie

Completul 2 – penal, titulari:

Lavinia Valeria Lefterache

Ionuț Mihai Matei

Ilie Gheorghe Aurel

Bogdan Ioana

Ștefan Pistol

Supleanți completul 1 penal:

Rog Tatiana Lucia

Dragomir Florentina

Rus Andrei Claudiu

Mera Luciana

Macavei Săndel Lucian

Supleanți completul 2 penal:

Oana Burnel

Popa Rodica Aida

Cobzariu Maricela

Serban Leontina

Dragomir Ilie Iulian

Completul 2 - civil, titulari:

Nicolae Adina Georgeta

Popoiat Elena Carmen

Condoiu Minodora

Maiereanu Iuliana

Farmathy Gheza Attila

Supleanți

Cristescu Simona Lala

Tăbarcă Mihaela

Tau Carmen

Bîrsan Gabriela Victoria

Nastasie Veronica

Completul 2 - civil, titulari:

Macavei Sorinela Irina

Duminecă Virginia Florentina

Dolache Bogdan

Hîncu Cezar

Vișoiu Emilia Claudia

Supleanți

Grigoraș Nina Ecaterina

Florescu George Bogdan

Zaharia Rodica

Ivanovici Laura Mihaela

Stănișor Denisa Angelica


Actualizare 10:00. A început tragerea la sorți a completurilor de judecată. Cristina Tarcea, președintele ICCJ, este cea care trage din patru boluri numele judecătorilor de la secția civilă și de la secția penală.

Dosarul lui Liviu Dragnea la apel a fost repartizat până acum completului de cinci judecători P1 - Penal condus de vicepreşedintele instanţei supreme Iulian Dragomir.


La sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), au loc, de la ora 10:00, în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci jdecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte.

Tragerile la sorţi se vor desfăşura în sala Secţiilor Unite.

Citește și Care sunt consecințele deciziei CCR privind completul de 5 judecători. Explicațiile juriștilor

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu formarea completelor de cinci judecători judecători, ceea ce ar însemna că, în conformitate cu decizia Curţii, completele ar trebui refăcute.

Curtea a anunţat că a admis sesizarea formulată de prim-ministru şi „a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de hotărârile Colegiului de conducere a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, începând cu Hotărârea nr.3/2014, potrivit cărora au fost desemnaţi prin tragere la sorţi doar 4 din cei 5 membri ai Completurilor de 5 judecători, contrar celor prevăzute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.255/2013”.

Citește și

Cine este Simona-Maya Teodoriu, judecătorul CCR care i-a dat o mână de ajutor lui Dragnea

Dragnea, pus în dificultate de o întrebare legată de decizia CCR: Eu sunt cel mai transparent om din România

Potrivit comunicatului CCR, „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorţi a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecători, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.207/2018”.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, prim-ministrului, Senatului, Camerei Deputaţilor şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Un punct de vedere similar a fost susţinut în faţa Curţii de reprezentantul Guvernului, fostul judecător CCR Toni Greblă, în prezent secretar general al Executivului.

Preşedinta ICCJ Cristina Tarcea a afirmat că nimeni nu o va putea convinge că tragerea la sorţi a completelor de cinci judecători trebuia făcută în iulie 2018, când au intrat în vigoare modificări ale Legii de organizare judiciară.

Liviu Dragnea află cine îi judecă apelul

Decizia Curții Constituționale este esențială pentru Liviu Dragnea. El este judecat de un complet de cinci judecători în procesul în care contestă sentinţa de 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare din dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

Completurile de 5 judecători de la Instanţa supremă au pe rol şi alte dosare importante, în care sunt judecaţi Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu sau Viorel Hrebenciuc.

Sursa: News.ro, Digi24

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sondaj INSCOP: Ce zic românii despre decizia CCR prin care a fost invalidată candidatura Dianei Șoșoacă la Președinție

Nicușor Dan consideră că decizia CCR în cazul Dianei Șoșoacă „nu pare deloc rezonabilă”

Date șocante: Copii de grădiniță duși în străinătate pentru a fi exploatați sexual. Proxeneți nepedepsiți după o decizie a CCR

Pensiile speciale ar putea fi impozitate cu 20%. Guvernul e presat să vină cu o lege în acord cu decizia CCR

Partenerii noștri