Live

Socrii fostului primar Cătălin Cherecheș au fost condamnați definitiv pentru dare de mită

Data actualizării: Data publicării:
Fostul primar fugar, Cătălin Cherecheș împreună cu familia. Foto: Inquam Photos/Ghiță Porumb

Rudele primarului fugar au fost condamnate la închisoare cu suspendare, după ce au încercat să cumpere o sentință mai blândă pentru ginerele lor. Soacra lui Cătălin Cherecheș va ispăși pedeapsa de 3 ani cu suspendare, iar soțul acesteia 2 ani și 6 luni, tot cu suspendare, a decis Curtea de Apel Târgu Mureș.

Anul trecut, cu câteva săptămâni înainte de condamnarea fostului edil, cei doi au încercat să o mituiască pe una dintre judecătoare. Aceasta a făcut denunț, iar cei doi au fost prinși în flagrant când îi dădeau mamei magistratei 50 de mii de euro. Soții au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Prima instanţă i-a obligat pe socrii lui Cătălin Cherecheș ca, pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Totodată, instanţa a decis confiscarea sumei de 50.000 euro.

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la 5 ani de detenție, a fugit din țară înainte de pronunțare, dar a fost capturat și apoi extrădat din Germania.

Editor : D.U.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sean „Diddy” Combs se confruntă cu noi acuzații de abuz sexual. 120 de persoane, bărbați și femei, îl dau în judecată

Disidentul rus Vladimir Kara-Murza: În Rusia lui Putin sunt mai mulți deținuți politici decât au fost în ultimii ani ai URSS

Un turist a pledat vinovat după ce a aruncat o găină chinezească într-un iaz cu aligatori. Câți ani de închisoare riscă bărbatul

Cazul Holden: Consilier din UK, condamnat după ce a filmat 28 de femei în ipostaze intime, timp de 15 ani. „Voyeurism pe scară largă”

Partenerii noștri