Proiectele de modificare a codurilor penale, criticate şi din interiorul PSD
Proiectele de modificare a codurilor penale sunt aspru criticate de parlamentarii opoziţiei. Însă nici în interiorul PSD lucrurile nu par să fie lămurite în totalitate.
Arhiepiscopul Teodosie poate fi judecat pentru cumpărare de influență
Cum se apără ministrul Agriculturii în afacerea "stuful din Deltă"
Ce prevede proiectul care schimbă legea RCA
A rămas repetent, dar instanța a anulat decizia
OUG care schimbă soarta marilor dosare penale
Anul 2022, dedicat Smarandei Brăescu. Parlamentarii au votat legea dar nu cunoșteau proiectul
Câștig în instanță pentru o șoferiță cu alcoolemie
Bătăliile lui Mihai Viteazul la Slobozia se dau în instanță
Barna, despre nemulțumirile PNL la adresa lui Stelian Ion: E ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de 6 luni
Ecaterina Andronescu: „Eu nu am auzit această idee discutată deloc în partid, ca urmare nu aș putea să confirm că este propunerea partidului. Nu am discutat-o nici în grup, nu a venit nimeni cu această propunere și nici nu am auzit-o ca propunere a unui coleg de partid care evident că trebuie să o argumenteze. Nu, nu aș fi de acord cu trimiteri la persoane pentru că în felul acesta nu facem decât să decredibilizăm legea”.
Stelian Ion, deputat USR: „Se aduce atingerii dispoziţiilor legate de măsurile preventive, chestiunile legate de probatorii, denunţul va putea fi făcut doar în 6 luni, în mod clar se vor împiedica anumite anchete. E un regres şi vedem că se vor dezlega foarte multe dosare ale multor politicieni în acest fel. În zilele următoare sper să avem o analiză pregătită pe fecare modificare în parte şi amendamentele pe care le vom formula”.
Alina Gorghiu, senator PNL: „Sunt omise din aceste proiecte modificîrile pe care PSD şi le doreşte şi ar fi dedicate foarte multor membri din conduceri, abuzul în serviciu nu există la momentul acesta. Sunt, în schimb, multe prevederi care relaxează cadrul infracţional, libertatea conditţonată de ex. Sunt sancţionate comunicările publice pentru cei care comunică acţiuni, date, informaţii din dosare, din timpul urmăririi penale şi judecăţii, sunt câteva lucruri care ar putea să genereze suspiciunea că se doreşte o îndulcire a statutului deţinutului sau a inculpatului sau a urmăritului penal”.
FOTO: Shutterstock
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News