Pedeapsa Alinei Bica, suspendată. Șerban Pop, fost director ANAF, va fi eliberat și el
Alina Bica a primit o suspendare a pedepsei după ce a contestat legalitatea completului de judecători care a dat sentința definitivă de 4 ani de închisoare cu executare. Decizia definitivă și executorie trebuie comunicată autorităților din Costa Rica. ICCJ a admis și contestația în anulare a lui Șerban Pop, fost președinte al ANAF.
Fiscul vinde mașinile și terenurile Elenei Udrea
Elena Udrea a fost extrădată și încarcerată la penitenciarul Târgșor
Prima postare a Elenei Udrea de când a fost arestată preventiv în Bulgaria
Elena Udrea și dosarul Gala Bute
Lucian Bode, audiat în procesul Elenei Udrea: Am menținut declarația din 2017, am urmărit interesul statului român
Udrea: Nu mai sunt singură ca acum cinci ani, când mă puteam lupta ca un haiduc
Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Pedeapsa Alinei Bica va fi suspendată până când va fi rejudecat apelul care a dus la emiterea mandatului de executare a pedepsei de 4 ani de închisoare. Autoritățile române trebuie să transmită celor din Costa Rica și dacă mențin cererea de extrădare a Alinei Bica.
În cazul Elenei Udrea, ICCJ a decis să amâne o decizie la o cerere similară, pe motiv că dosarul de fond nu se afla la instanța supremă.
Citește și ”Dragnea își pregătește plecarea de la putere. Și întoarcerea. Ca președinte al României”
Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute, în 3 octombrie, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. Ulterior, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni. Ulterior, arestul acestora a fost prelungit.
Foştii miniştri Dan Şova şi Constantin Niţă, cât şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, au fost eliberaţi din închisoare azi noapte.
Pentru fiecare dintre ei, judecătorii Curţii Supreme au decis suspendarea executării pedepselor primite în dosare de corupţie. Măsura se aplică până la momentul în care se va lua o hotărâre definitivă în cazul contestaţiilor făcute de cei trei.
Dan Şova, Constantin Niţă şi Rudel Obreja cer anularea sentinţelor primite, deoarece acestea ar fi fost pronunţate de un complet care funcţional nelegal.
Judecătorii instanţei supreme au luat aceste decizii în urma unor cereri formulate de apărătorii condamnaţilor, care au invocat că au fost constituite ilegal completurile de cinci judecători care au luat deciziile finale în respectivele dosare de corupţie.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News