Live

Video Mario Iorgulescu scapă de acuzația de omor. Magistrații au schimbat încadrarea faptei, ceea ce îi garantează o pedeapsă mai mică

Data actualizării: Data publicării:
Mario Iorgulescu scapă de acuzația de omor. Foto: @mario_iorgulescu_official/ Instagram

Mario Iorgulescu scapă de acuzația de omor, după ce Judecătorii de la Curtea de Apel București au schimbat încadrarea faptei. În urmă cu 5 ani, el s-a urcat drogat la volan și a provocat un accident în urma căruia un tânăr și-a pierdut viața.

Fiul fostului președinte LPF scapă de acuzația de omor, acesta fiind decizia pe care au luat-o astăzi, 11 octombrie, judecătorii de la Curtea de Apel București. Totul după ce, i-a fost anulată condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare pe motiv că nu ar fi ucis cu intenție.

Astfel, Mario Iorguleascu ar putea  să primească o pedeapsă mult mai blândă, între 2 și 7 ani de închisoare.

În anul 2019, Mario Iorgulescu, s-a urcat la volan beat și sub influența cocainei și a provocat un accident pe Șoseaua Chitilei, din Capitală. Nu a ținut cont de culoarea roșie a semaforului în timp ce conducea cu peste 150 de kilometri pe oră, a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, lovind frontal un alt șofer care a murit pe loc.

El este internat acum într-o clinică din Italia, iar în toată această perioadă autoritățile din România nu au reușit să obțină extrădarea lui.

La începutul lunii octombrie, ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a declarat pentru Digi24 că își dorește ca „acest fugar să fie adus în țară”.

„Unul din mandate a fost anulat pentru că Înalta Curte a dat o soluție în acel dosar în care a fost acuzat de ucidere și conducere sub influența substațelor psihoactive. Rămâne acel mandat european de arestare pentru o faptă în care a primit o pedeapsă de 3 ani și acum, în octombrie, va fi o nouă expertiză pe care magistrații italieni au dispus-o. Vom vedea dacă are sau nu discernământul viciat. Noi ne dorim ca acest fugar să fie adus în țară”, a spus ministrul.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tragedie evitată la limită, în Brașov: un șofer a evitat în ultima clipă să lovească un pieton care a căzut în fața mașinii

O femeie a fost lovită intenționat cu mașina de fostul iubit, într-un cartier din Constanța. Momentul a fost surprins de camere

Italia acuză Israelul de posibile „crime de război”, după atacuri „repetate” asupra forţelor ONU de menţinere a păcii din Liban

Italia anunță că va găzdui o conferință privind reconstrucția Ucrainei

Partenerii noștri