Live

Inginerul de la Apele Române demis pentru că postul lui era promis politic și-a recâștigat funcția în instanță

Data publicării:
Ovidiu Ianculescu a câștigat procesul cu Apele Române. Foto: Facebook

Curtea de Apel Târgu Mureș a decis repunerea în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș a inginerului Ovidiu Ianculescu, subiectul unui material Recorder, în care a relatat că a fost forțat să-și dea demisia, pentru că postul fusese promis pe criterii politice. Decizia este definitivă.

Pe lângă repunerea în funcție, Administraţia Bazinală de Apă Mureş trebuie să-i plătească lui Ovidiu Ianculescu aproape 10.000 de lei, daune morale și cheltuieli de judecată, potrivit deciziei, care este definitivă.

„Admite apelul declarat de reclamantul Ianculescu Ovidiu-Sebastian (cu dom.) împotriva sentinţei civile nr. 109 din 01.02.2021 pronunţată de Tribunalul Mureş. Schimbă hotărârea atacată în sensul că: Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamantul Ianculescu Ovidiu-Sebastian în contradictoriu cu pârâta Administraţia Naţională Apele Române - Administraţia Bazinală de Apă Mureş (cu sediul). Anulează Decizia nr. 132 din 10.02.2020 emisă de pârâtă precum şi Actul adiţional nr. 3465/AB/ din 10.02.2020 la contractul individual de muncă nr. 3081 din 10.01.2011. Dispune restabilirea situaţiei anterioare emiterii deciziei şi actului adiţional, în sensul repunerii reclamantului în funcţia de director SGA Mureş. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 5.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru daune morale. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 4.500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale, la fond şi în apel. Definitivă. Pronunţată azi, 03.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în minuta deciziei Curții de Apel Târgu Mureș.

Inginerul a publicat și el decizia instanței, spunând că abuzul autorităților a fost confirmat.

„O spun încă o dată: nu funcția era importantă pentru mine, ci confirmarea abuzului pe care l-am trăit și pe care am încercat să îl aduc la lumină cu dovezile pe care le-am avut! Nu sunt un sfânt, voi greși cu singuranță în activitatea mea, dar cu siguranță am să mă străduiesc să îmi fac treaba cât de bine pot!”, a scris Ovidiu Ianculescu într-o postare pe Facebook.

Ovidiu Ianculescu a ajuns în atenția publică după ce a relatat într-un material Recorder că a fost forțat să-și dea demisia din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș pentru că postul lui fusese promis politic.

„Ovidiu Ianculescu este inginer și, la numai 36 de ani, a ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe. Nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale: a terminat o facultatea de construcții hidrotehnice, a condus șantiere și a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație.

La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimișii acestuia în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL. Ovidiu Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, dar toți i-au spus același lucru: „Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”. Așa că și-a dat demisia”, a scris Recorder.

Citește și: Chelneriță angajată pe post de inginer la Apele Române. „Ați ști ce e ăla un debit de apă?” „Va trebui să trec prin materie”

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Administrația „Apele Române” spune că nu a solicitat autorizație de construire la planșeul de la Unirii

Apele Române: Debitul Dunării este în creștere, urmând să ajungă la 7.300 mc/s, aproape dublu faţă de luna octombrie

Debitul Dunării atinge azi valoarea maximă, după care va fi în scădere. Apele Române: Ploile nu au dus la depășirea cotelor periculoase

Apele Române anunță că „viitura de pe Dunăre s-a atenuat”. Care sunt totuși riscurile care „necesită o atenție sporită”

Partenerii noștri