Live

DNA a cerut la Camera Deputaților ridicarea imunității parlamentare a lui Nelu Tătaru. Comisia Juridică se reunește luni

Data actualizării: Data publicării:
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea percheziţiei informatice şi domiciliare în dosarul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită. Nelu Tătaru este deputat PNL, astfel că procurorii au nevoie de aviz parlamentar în cazul cercetării unui demnitar. Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni luni pentru a discuta cererea DNA.

ACTUALIZARE 14:35 Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat sesizarea Comisiei juridice referitoare la cererea de încuviinţare a percheziției informatice şi domiciliare în cazul Nelu Tătaru.

Ședința Comisiei juridice va avea loc luni, la ora 13.00, potrivit Digi24.

ACTUALIZARE 14:30 Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a trimis vineri preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea de ridicare a imunităţii parlamentare în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia în cazul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, a anunţat Ministerul Justiţiei.

La ora 14.15 a început ședința Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, în format online. Pe ordinea de zi se afla transmiterea către Comisia juridică a scrisorii Ministrului Justiţiei, referitoare la cererea de încuviinţare a percheziției informatice şi domiciliare în cazul Nelu Tătaru.

ACTUALIZARE 13:39 Parlamentarii PSD vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, vizat într-o anchetă DNA de luare de mită, a declarat vineri premierul Marcel Ciolacu.

„Vom vota pentru ridicarea imunităţii, nu a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, am înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale, are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă”, a declarat liderul social-democrat.

Știrea inițială

„Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J. referatul şi copia dosarului penal (10 volume) întocmite de procurorul din cadrul Serviciul Teritorial Iaşi, pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaţilor, în baza art. 72 din Constituţia României, art. 23 alin. (1) şi art. 24 din Legea nr. 96 , republicată din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, art. 223 alin. (1) şi (2) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.8/1994, cu modificările ulterioare, încuviinţarea percheziţiei informatice şi domiciliare”, se arată într-un comunicat DNA transmis vineri.

Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi produse alimentare.

Procurorii DNA Iaşi au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Nelu Tătaru, medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi, judeţul Vaslui, şi deputat, acesta dobândind calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 3 aprilie - 12 iulie, Nelu Tătaru ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale.

În cauză se mai efectuează urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, informează DNA.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A lăsat mașina primită de la Ion Țiriac în parcare, iar acum a spus ce lecție de viață a învățat după medalia de la JO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ștefan Busnatu, prorector la Medicină, despre cazul Tătaru: "Să transformi o expresie de recunoștință în infracțiune este o mizerie"

Senatorul Eugen Pîrvulescu, intrat recent în echipa lui Geoană, este audiat la DNA într-un nou dosar penal

Nelu Tătaru, acuzat că a luat mită de la pacienți. DNA: Fostul ministru primea între 100 și 500 de lei sau produse. Reacția lui Tătaru

Nelu Tătaru a fost demis de la șefia PNL Vaslui și scos de pe listele pentru parlamentare. Ciucă: „Nu are cum să mai rămână candidat”

Partenerii noștri