CSM: Nu suntem de acord cu secția specială care anchetează magistrații
Secția specială care îi va ancheta pe magistrați nu este necesară și nu are o justificare, spune președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena. De altfel, CSM a avizat negativ această prevedere, adoptată ieri de comisia specială pentru legile justiției din Parlament.
Judecătoarea de la procesul lui Vlad Pascu este anchetată disciplinar
Horodniceanu va fi judecat disciplinar
PNL acuză USR că l-a votat pe Florin Iordache
Cum au reacționat Florin Iordache și Carmen Dan la vestea că nu vor mai prinde un loc în Parlament
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
„Plenul CSM a exprimat un aviz negativ și cu privire la acest aspect. A fost solid motivat, dacă ați observat în punctul de vedere exprimat de reprezentanții CSM, și aceștia s-au opus. Această secție, din punctul nostru de vedere, nu e necesară, nu justifică sub nicio formă înființarea ei și mai ales modalitatea în care a fost discutată și adoptată. Există o reglementare în vigoare, nu s-a motivat consistent această propunere și nu suntem de acord cu adoptarea acestui text de lege”, a spus președintele CSM.
Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a votat joi înfiinţarea unei secţii de investigare a unor infracţiuni din justiţie, care va funcţiona în cadrul Parchetului General şi va avea drept competenţe exclusive efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunile de corupţie şi infracţiunile contra înfăptuirii justiţiei săvârşite de procurori şi judecători.
Această secție va fi formată din opt procurori cu cel puțin 18 ani de experiență.
Înființarea secței pentru investigarea unor infracțiuni din justiție a fost votată de parlamentarii puterii, din PSD și ALDE, de UNJR (Uniunea Națională a Judecătorilor din România) și respinsă de Parchetul General și CSM.
Această secție va fi în subordinea Parchetului General și va fi finanțată din bugetul Parchetului General, dar va avea un șef propriu. Procurorul-șef al acestei secții va fi numit de către plenul CSM și revocat tot de plenul CSM.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News