Ce acuzații îi aduce DNA lui Mircea Drăghici, trezorierul PSD
Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii anticorupție. El este acuzat de delapidare și folosire a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.
George Simion: Nea Gigi mi-a spus tot, e iscoada perfectă. PSD-ul „frecventabil” e ca cel al lui Năstase și Dragnea, aceleași metehne
Nicușor Dan e de acord, de principiu, cu întrebarea lui Ciolacu la referendum
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Câciu spune că PSD nu înțelege ce l-a apucat pe Ciucă
Nelu Tătaru, declarații la ieșirea de la DNA Iași. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că a luat mită
Ciolacu: „Multe tâmpenii se spun în campania electorală”
Laura Vicol, șefa comisiei juridice din Camera Deputaților, a demisionat după dezvăluirile despre afacerile soțului ei
Marcel Ciolacu amenință din nou că va demisiona dacă PNL pleacă de la guvernare
Cu cine ar vota Ciolacu la prezidențiale, dacă nu s-ar putea alege pe sine însuși
Potrivit procurorilor, Drăghici, care gestionează fondurile și bunurile PSD, „și-ar fi însușit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenții în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parțială în proporție de peste 2/3 a unui imobil”.
DNA îl suspectează pe Drăghici că a decis să cumpere o clădire în valoare de peste 500.000 euro, pe care să o plătească, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.
„Promisiunea de vânzare cumpărare dintre proprietarul imobilului și persoana din familia suspectului, dar și contractul de închiriere dintre același proprietar și formațiunea politică s-au încheiat in aceeași zi, 15.02.2018, pentru același imobil. Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani ( începând cu data de 01.03.2018 până la 01.03.2029), valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranșe de cel puțin 19.000 euro pe lună timp de 18 luni. În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenția acordată formațiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale”, se arată în comunicatul DNA.
Procurorii mai spun că, după ce Autoritatea Electorală Permanentă a început un control privind folosirea subvențiilor de către PSD, „a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare și restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului”.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News