Live

C. T. Popescu: E prima dată când un guvernant după 1989 emite un decret în regim ceauşist

Data actualizării: Data publicării:

"E prima dată când un guvernant după 1989 emite un decret în regim ceauşist. Nimeni nu poate să-l amendeze, să i se opună", a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu, referitor la noile Ordonanţe adoptate ieri de Guvern. În opinia acestuia, nici măcar comuniştii nu schimbau legile ca să obţină ce doreau cu ajutorul justiţiei, ci le foloseau pe acelea care erau.

"Guvernul e ultimul organism al acestei ţări de la care ar trebui să aşteptăm să facă ceva în legătură cu această ordonanţă, care a fost emisă de Tudorel Toader.

În premieră după 1989 avem un decret al lui Ceauşescu. Această ordonanţă a fost comunicată de Toader fără ca acesta să se consulte cu CE, Comisia de la Veneţia, GRECO, Parlamentul României, fără să se consulte cu vreun organism al magistraţilor, inclusiv cu CSM şi în ultimă instanţă, cu Guvernul, cu premierul care a spus că n-a ştiut că o să fie pe lista suplimentară această OUG.

Să nu mai vorbim de consultări cu societatea civilă!

E prima dată când un guvernant după 1989 emite un decret în regim ceauşist. Nimeni nu poate să-l amendeze, să i se opună. Avocatul Poporului, în mod evident, nu va face niciun demers.

Justiţia cu circuit închis – o altă premieră care se extinde înainte de 1989 este această justiţie cu circuit închis pe care o inaugureaza secţia de investigare a magistraţilor, condusă de facto, de Adina Florea.

Justiţia în ceauşism funcţiona sub comandă politică, dar această comandă consta în ordinul dat telefonic sau cu sentinţa la plic judecătorului, care avea apoi de aranjat, de pus în pagină, cu articole de lege ce-i spunea partidul, dar folosea pentru asta legile existente şi care nu se schimbau o dată la două săptămâni.

Nici măcar comuniştii nu schimbau legile ca să obţină ce doreau cu ajutorul justiţiei, le foloseau pe acelea care erau. Apoi, era vorba de o justiţie totuşi, măcar teoretic, sub comunişti pentru toată lumea. Justiţiabilul era, teoretic, în aceleaşi condiţii faţă de justiţe, şi Ceauşescu, şi utimul pensionar din Berceni.

În această secţie inventată acum, cerând dosarul lui Liviu Dragnea, Tel Drum, de la DNA, se constituie ca o justiţie paralelă, cu circuit închis. Regimul comunist avea magazine cu circuit inchis unde se găseau de toate, în vreme ce oamenii alergau după gheare de pui. La fel şi această justiţie paralelă, cu circuit închis pe care o inaugurează secţia de investigare a magistraţilor aparţine nomenclaturii de partid. Dosarele nomenclaturii merg aici, nu mai sunt lăsate pe mâna DNA, a Parchetului General, ci merg la această sectie specială.

Aceeaşi secţie se ocupă şi cu distrugerea duşmanilor celor trecuţi pe lista neagră de către partidul de guvernământ.

Gestul de a lua dosarul lui Dragnea acum e menit să comunice tuturor magistraţilor că nu mai au a se teme de DNA când dau şpagă, când judecă strâmb, nu au a se teme de DNA pentru că dacă se au bine cu puterea politică, secţia are grijă de ei din toate punctele de vedere.

Pentru a pune un accent si mai puternic de imagine iată la ce s-a ajuns! Îi va cerceta pe Timmermans, pe Vera Jourova. Comisarul european, prim – vicepreşedintele CE sunt penali, aşa cum a fost imediat etichetată Laura Codruţa Kovesi, la fel sunt Timmermans şi Jourova. Mesajul, iată cum se întăreşte: noi îi anchetăm şi pe cei din CE, aşa că aveţi grijă cum vă purtaţi faţă de această secţie!

Restul, procuroul general oricum îl vom da jos...

Şi aceasta e o fază tranzitorie până la paralizarea completă sau desfiinţarea DNA.

Acest atac nu se va opri, aceşti oameni sunt capabili de orice, nu se vor opri, este o iluzie periculoasă.

Există tot felul de teorii în legătură cu influenţa Rusiei în României. Nu, Rusia nu face altceva decât să beneficieze cu uşor indiferentă uimire de ce fac aceşti domni români, din proprie iniţiativă. Nu sunt conduşi de ruşi nici Dragnea, nici Tudorel. Asta o fac pentru că vor să obţină puterea absolută pe un termen nedeterminat în România. Totul este în legătură cu noi, nu ne poate salva UE, nu ne pot salva puşcaşii marini, americani.

În anii 50, românii, elitele româneşti au fost date afară din universităţi, trimise la canal nu de către ruşi, ci de către români.

În secţia Adinei Florea sunt magistraţi, procurori, nu sunt politicieni ai partidului de guvernământ, sunt magistraţi care, iată ce le fac colegilor lor magistraţi! Totul se întâmplă la noi şi cu noi”, a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Vor fi surprize.” Ce spune un fost judecător CCR despre data alegerilor prezidențiale

Ce spune un fost judecător constituțional despre cererile de anulare a alegerilor prezidenţiale de pe masa CCR

Ce spune un fost judecător constituțional despre ședința CCR de azi privind turul I al alegerilor prezidențiale

Tudorel Toader acuză o „monstruoasă coaliție” după pierderea funcţiei de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi

Partenerii noștri