Live

Încă 69 de români au fost evacuați din Liban. Anunțul oficialilor din Ministerul Afacerilor Externe

Data actualizării: Data publicării:
Un nou grup de români a fost evacuat din Liban. Sursa Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Un nou grup de 69 de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cetăţeni români şi membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim,a fost evacuat luni din Liban. Aceștia au fost aduși în România cu o aeronavă a MAPN, transmite Ministerul Afacerilor Externe. 

Potrivit sursei citate, cele 69 de persoane au fost sprijinite de către personalul Ambasadei României la Beirut şi de două echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de reacţie rapidă a MAE în vederea eliberării documentelor de călătorie şi îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare îmbarcării.

De asemenea, au fost întreprinse demersuri pe lângă autorităţile locale competente, pentru realizarea zborului în condiţii de siguranţă.

Operaţiunea este susţinută, de asemenea, de alte autorităţi române, la sosirea pe teritoriul României a cetăţenilor români şi a membrilor lor de familie structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne urmând să acorde asistenţa necesară în strânsă cooperare cu organizaţii neguvernamentale şi Primăria Bucureşti.

Până în prezent, arată MAE, 212 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Liban.

MAE şi Ambasada României în Republica Libaneză vor rămâne în contact permanent cu cetăţenii români şi membrii lor de familie care şi-au semnalat prezenţa şi s-au înregistrat la misiunea diplomatică.

Totodată, MAE reaminteşte că este în vigoare, încă din luna octombrie 2023, un avertisment de călătorie de nivel 8/9 - "Evitaţi orice călătorie!" pentru întreg teritoriul Republicii Libaneze, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896, informaţiile fiind actualizate în mod constant, în funcţie de evoluţiile de securitate din regiune.

MAE reiterează recomandarea fermă adresată cetăţenilor români prezenţi în această ţară de a-şi înregistra prezenţa la misiunea diplomatică a României la Beirut, pentru a facilita acordarea protecţiei consulare.

Primul grup de români a fost evacuat pe trei octombrie, tot cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române. 

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul nu poate confirma uciderea lui Hashem Safieddine, cel care ar fi trebuit să preia conducerea Hezbollah

O companie aeriană interzice pagerele și stațiile walkie-talkie la bord, după ce mii de dispozitive au explodat în Liban

Israelul comemorează masacrul Hamas din 7 octombrie cu ceremonii în toată țara. Luptele nu se opresc

Netanyahu, către trupele israeliene, la un an de la atacul Hamas: „Lumea întreagă se minunează de loviturile pe care le dați”

Partenerii noștri