F. Cîţu acuză interese şi rea-voinţă legat de informatizarea ANAF. "Voi cere CSAT să-l declare proiect de importanţă naţională"
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat la Digi24 că va cere CSAT să declare informatizarea ANAF și a Ministerului Finanțelor proiecte de importanță națională, şi că aceasta e modalitatea prin care încearcă să ocolescă birocrația și funcționarii care nu-și fac datoria.
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Influencerii lui Călin Georgescu, verificați de ANAF
Anchete după desecretizarea documentelor CSAT
Bolojan, reacție după desecretizarea documentelor CSAT care arată interferențe externe în alegeri: Poate afecta procesul electoral
Parchetul General s-a autosesizat după desecretizarea documentelor CSAT
„Sistemul de securitate a fost penetrat, spulberat”
Elena Lasconi, după declasificarea actelor CSAT: „Românii trebuie să decidă prin vot dacă vor să facă România cadou Rusiei”
Lasconi, despre desecretizarea actelor din CSAT: „Putea să se întâmple mai devreme un pic”
Elena Lasconi, apel la Klaus Iohannis: „Să descretizeze acele informații importante. E vorba de influența Rusiei”
„România nu mai are timp să stea cu acest sistem informatic al ANAF”, a declarat Florin Cîţu la emisiunea „În faţa ta”.
„Să putem merge pe încredințare directă, să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper ca în martie, aprilie. Mergem ]n CSAT din disperare. Trebuie să intri direct în ei, sunt oameni care sunt acolo care par să vrea să facă doar rău României. Nu există nicio scuză, decât rea voință și poate și alte interese. Să ai sistem privat pregătit de un an jumate şi tu să nu ai nici caiet de sarcini pregătit!”, a spus ministrul.
Cîţu a precizat că faptul că sistemul informatic de la ANAF nu funcționează este o problemă de importantă națională.
Cîțu a spus că pentru proiect se va face o cercetare de piață în urma căreia va fi aleasă firma sau firmele care se vor ocupa de informatizare.
„Procedura e mult mai rapidă, dar nu se încredințează primei firme venite. Costul nu pot să îl spun, dar veniturile pe care sperăm să le încasăm, dacă ne uităm în alte țări după informatizarea Autorității Fiscale, vorbim de zeci de miliarde de lei. Deci costul va fi nesemnificativ, comparativ. Banii au fost acolo tot timpul de la buget pentru informatizare și s-au cumpărat servere care stau pe holuri de trei ani de zile. Și de la Banca Mondială. Acolo au fost bani de la Banca Mondială și 30 de milioane de la buget”, a spus ministrul.
Redactare G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News