Live

Live Text Doi morți după exploziile de la stația GPL din Crevedia. 12 pacienți au fost transferați în străinătate

Data actualizării: Data publicării:
Pompierii intervin pe lângă stația de GPL care a explodat sâmbătă în Crevedia, județul Dâmbovița. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Doi oameni au murit și 58 au fost grav răniți în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Trei pacienţi răniţi în urma exploziilor de la Crevedia care se află internaţi în unităţi medicale din România şi alţi şase care au fost transferaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, a informat luni Ministerul Sănătăţii. De asemenea, au fost externaţi 12 pacienţi, iar doi au decedat. Un număr de 12 pacienţi au fost transferaţi în străinătate. 

ACTUALIZARE 28 AUGUST 15:40 DNA a deschis două dosare penale după exploziile de la stația GPL din Crevedia, care „au ca obiect sâvărșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia”, județul Dâmbovița.

„Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.
Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală”, a mai transmis DNA.

ACTUALIZARE 28 AUGUST 14:40 Trei pacienţi răniţi în urma exploziilor de la Crevedia care se află internaţi în unităţi medicale din România şi alţi şase care au fost transferaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, a informat luni Ministerul Sănătăţii.

Dintre cei trei pacienţi intubaţi din România, doi sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, iar unul la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti.

Potrivit Ministerului Sănătății, dintre cei 29 de pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară, 16 sunt internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, opt pacienţi - Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti, trei la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, unul Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti.

Conform sursei citate, au fost externaţi 12 pacienţi, iar doi au decedat. Un număr de 12 pacienţi au fost transferaţi în străinătate.

Dintre aceştia, un pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă mai mult de 15% el fiind intubat şi ventilat mecanic, „stabil hemodinamic”. În ultimele 24 de ore starea sa clinică nu a avut modificări, acesta fiind monitorizat continuu.

Cel de-al doilea pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă peste 20%, fiind intubat şi ventilat, stabil hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore.

Unul din pacienţi transferaţi la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 80%, fiind intubat şi ventilat mecanic, instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor. Starea sa este una critică.

Cel de-al doilea pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, starea clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

Cei doi pacienţi transferaţi în Germania la Berlin respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală.

Alţi doi pacienţi transferaţi la Graz, în Austria, respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic.

Pacientul transferat la Viena - Austria respiră spontan, este stabil hemodinamic, starea sa clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

Cei doi pacienţi transferaţi la Lubeck - Germania sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului.

Pacientul transferat la Bergen - Norvegia respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa clinică nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore.

ACTUALIZARE 28 AUGUST 13:50 Potrivit ultimului bilanț transmis de autorități, în prezent, în urma exploziilor două persoane au murit, fiind vorba despre cei doi soți care locuiau într-o casă de lângă stația GPL. 32 de persoane sunt internate, iar trei sunt intubate. De asemenea, 12 persoane au fost externate, iar 12 pacienți au fost transferați. 

ACTUALIZARE 28 AUGUST 08:00 Centrul Infotrafic informează, luni dimineaţă, că circulaţia rutieră este în continuare oprită pe ambele sensuri ale DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Măsurile rutiere au fost luate pentru efectuarea de către anchetatori a tuturor cercetărilor necesare la faţa locului.

Traficul este deviat pe rutele ocolitoare: pe sensul către Ploieşti - DC 77A - DJ 701B - DN 7 Tărtăşeşti, iar pe celălalt sens - DJ 101B Periş - Tâncăbeşti - DN 1.

ACTUALIZARE 27 AUGUST 22:33 Potrivit surselor Digi24.ro, 11 pacienți cu arsuri grave în urma exploziilor de la Crevedia au ajuns la spitale din străinătate. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că în total 12 răniți vor fi transferați. 

Alexandru Rafila a declarat că niciodată numărul paturilor nu este suficient, atunci când se petrece o catastrofă

ACTUALIZARE 27 AUGUST 21:47  Întrebat câte paturi de Mari Arşi sunt în plus, în prezent, faţă de momentul tragediei de la Colectiv, Rafila a precizat că niciodată numărul paturilor nu este suficient, atunci când are loc o catastrofă.

 "Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule. Sigur, acum nu a fost o catastrofă de dimensiunile celei de la Colectiv ca şi număr de victime sau ca victime cu afectare serioasă. Noi ne propunem să ajungem la circa 50 de paturi pentru Marii Arşi în următorii doi ani şi nu numai că ne propunem, şi facem lucrul acesta", a precizat Rafila.

Alexandru Rafila a explicat că în acest moment sunt 30 de paturi de Arşi şi Mari Arşi, în întreaga ţară.

„La Timişoara se construieşte deja Centrul de Arşi, urmează construcţia celui din curte de la Alexandrescu. (...) Avem în acest moment 30 de paturi, dar ce avem mai bine pus la punct decât la Colectiv sunt procedurile care se aplică. Aţi văzut că ne mişcăm foarte rapid, că oamenii ştiu ce au de făcut”, a subliniat Rafila.

În calitate de membru PSD, Alexandru Rafila a spus despre primarul din Caracal și declarațiile sale din ziua tragediei că nu trebuie să fie "legat politic"de tragedia în care a fost implicat fiul său.

"Faptul că el rămâne cu funcția de primar și a fost ales în urma unui proces electoral este o discuție, faptul că a fost și este membru al PSD este altă discuție. Eu nu cred că cei care comit fapte antisociale sau fac infracțiuni trebuie neapărat legați (de partid - n.red.), aici e vorba de fiul lui, nu mi se pare o chestiune care trebuie legată politic. Dacă cineva este infractor, trebuie sancționat, iar apartenența la un partid trebuie amendată", a spus Rafila.

Alexandru Rafila a mai declarat la Digi24 că nu a vorbit cu președintele României după tragedia de la Crevedia.

În ceea ce privește pericolul ca oamenii din zonă să resimtă stări de rău chiar și după mai bine de o zi de la explozie, ministrul a spus că în acest moment nu sunt probleme.

"Din ceea ce știu, concentrațiile de noxe sunt reduse, nu sunt probleme în acest moment. Pacienții din zonă trebuie monitorizați, să vedem dacă sunt persoane care au suferit intoxicații. Există o astfel de monitorizare", a declarat ministrul.

Despre familiile victimelor, Rafila a precizat că victimele vor beneficia de un însoțitor care se va deplasa cu aceștia unde vor fi transferați. Însoțitorii vor primi asistență financiară pentru cazare și deplasare.

Ministrul Economiei susține că s-a făcut verificarea documentelor la ISCIR, iar Corpul de control va merge la sediul regional al firmei pentru a verifica toată documentația

ACTUALIZARE 27 AUGUST 20.37 Potrivit ministrului, rolul ISCIR este de autorizare într-o fază incipientă și autorizarea se face cu CNCIR, altă companie care face verificare în teren a cazanelor sub presiune, aflată sub controlul ministerului Energiei

Cu privire la firma respectivă, ministrul a verificat documentele înregistrate la ISCIR, iar firma are peste 100 de puncte de lucru în toată țara. La Crevedia a avut o autorizație în 2011, valabilă până în 2014. Apoi, acel echipament de la Crevedia, instalația GPL de acolo, a fost autorizată în 2021 la Botoșani.

S-a făcut o inspecție la Botoșani de către inspectorii ISCIR și este acolo acel rezervor.

Radu Oprea a declarat în exclusivitate că inspecția ministerului nu a fost încă în teren, astăzi (duminică - n. red.), ci doar s-a făcut verificarea documentelor la ISCIR. Corpul de control va merge la Pitești unde este partea regională (sediul firmei - n.red.), care se ocupă și de Dâmbovița, pentru a verifica toate documentele, să verifice dacă ceea ce ministerul a primit corespunde cu realitatea.

 La ministerul Economiei nu au ajuns plângeri cu privire la firmă.

DNA va deschide o anchetă pentru suspiciuni de abuz în serviciu

ACTUALIZARE 27 AUGUST 19.49 Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis un dosar penal privind posibile fapte de corupţie în rândul unor funcţionari cu atribuţii de control în urma exploziilor de la Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

"Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu, în care investighează posibile fapte de corupţie ale unor funcţionari cu atribuţii de control", au menţionat sursele citate.

Fosta stație GPL din Crevedia nu mai avea autorizație de mediu de aproape 3 ani, transmit autoritățile de Protecție a Mediului

ACTUALIZARE 27 AUGUST 19:03 Agenția Națională pentru Protecția Mediului transmite că fosta stație GPL, care a provocat dezastrul de sâmbătă seara, din județul Dâmbovița, nu ar mai fi trebuit să funcționeze din data de 14.10.2020, după ce titularul a notificat Agenția de Protecție a Mediului din județ cu privire la încetarea activității în punctul de lucru din Crevedia.

„De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, a transmis șeful statului, într-o postare pe Facebook.

A fost deschisă o linie verde pentru cei afectați de explozii

ACTUALIZARE 23:16 MAI va activa o linie verde pentru cetățenii afectați de explozii.

Numerele de telefon sunt:

  • 0212069397
  • 0212069398


Apel la donare de sânge după explozia de la Crevedia

ACTUALIZARE 23:00 Reprezentanți ai Centrului de transfuzii București au făcut apel pentru donarea de sânge, după explozia de la Crevedia.

Centrul îndeamnă oamenii să vină să doneze duminică, în special cei care au mai donat, pentru că doar de la aceștia se pot recolta trombocite.

Crește numărul victimelor în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia 

ACTUALIZARE 22:55 Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, spune că se fac demersuri chiar acum pentru transferul răniților în explozia de la Crevedia. „Mecanismul european va fi folosit pentru toți cei intubați în primul rând” , a spus Mihai Constantin.

„La Spitalul Militar din Bruxelles vor ajunge în această noapte doi dintre pacienți. E vorba despre doi pompieri intubați care se află în acest moment la Spitalul Floreasca”, mai spune acesta.

În clipa asta situația victimelor este următoare:

  • Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București - 27 victime (4 intubați);
  • Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni - 13 victime (3 intubați);
  • Spitalul Universitar de Urgență București - 2 victime;
  • Spitalul de Arși - 4 victime (1 intubat).Spitalul Bagdasar - 11 pacienți (3 intubați); Spitalul Universitar - 4 pacienți; Spitalul Arși - 4 pacienți (1 intubat) Spitalul Floreasca - 27 pacienți (4 intubați)”

Bilanțul victimelor se ridică la 46 de persoane. 

Alte două explozii au avut loc la stația GPL din Crevedia

ACTUALIZARE 22:43 Au mai avut loc două explozii la Crevedia.  

Potrivit informațiilor Digi24, rezervoarele de GPL ar avea o capacitate de 10.000 de litri. Sunt 6 rezervoare GPL a câte 10.000 de litri, fără să știm câte dintre le erau aprovizionate.

Momentul celei de-a doua explozii uriașe de la stația GPL din Crevedia

ACTUALIZARE 22:40 O a doua explozie la stația de alimentare GPL din Crevedia a fost surprinsă și filmată de martorii care erau în zonă.

Ciolacu: O să coordonez celula de criză de la MAI

ACTUALIZARE 22:30 Premierul Marcel Ciolacu a declarat pentru Digi24.ro că va coordona celula de criză, constituită la MAI, și va merge la Floreasca, unde au fost transportați 23 de răniți.

„Important este să avem comanda unică la MAI, o să coordonez celula de criză. Voi merge și la Floreasca, unde sunt 23 dintre răniți”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, la MAI

Citește mai mult AICI

ACTUALIZARE 22:28 Potrivit surselor Digi24.ro, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, se află la centrul de comandă de la MAI.

Raed Arafat: Există pericolul să mai fie o a treia explozie

ACTUALIZARE 22:12 Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că există pericolul să aibă loc o a treia explozie „la o cisternă care este la distanță”.

„Încă suntem în dinamică. Zona trebuie să fie evaluată , zona încă este periculoasă și, din cauza asta, am evacuat la distanță, pentru că există pericolul să mai fie încă o explozie la încă o cisternă care este la distanță. Câteva aspecte importante: faptul că au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri. Au fost scoși după ce am introdus roboții. Poate că am evitat ca oamenii să fie aproape de cisternă. În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-ALERT în zonă.

S-a explicat populației, în zona imediat limitrofă a fost populația evacuată. Ca de obicei, a fost greu de controlat populația. Colegii de la poliție și jandarmerie au ajutat la îndepărtarea populației, pentru că toată lumea voia să meargă în propria casă în zona incenediului și aest lucru a fost interzis.

La acest moment, colegii vor continua să încerce să controleze situația. În ceea ce privește o explozie ulterioară, Arafat a spus că: „întotdeauna acest scenariu există. Orice incendiu când ai cisterne în zonă, există. Din cauza asta se răcesc, din cauza asta au fost aduși roboții, ca să poată cu apă să-i răcească. Nu întotdeauna se reușește. Aici, colegii de la pompieri știu”, a spus Arafat. 

Citește mai mult AICI

3.000 de oameni evacuați după explozii

ACTUALIZARE 22:11 Trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 700 de metri.

ACTUALIZARE 22:08 Premierul Marcel Ciolacu va merge la celula de criza de la MAI.

26 de pompieri răniți în a doua explozie 

ACTUALIZARE 22:01 Numărul victimelor crește la 33, după ce 26 de pompieri au fost răniți în urma celei de-a doua explozii care a avut loc la stația GPL din Crevedia. Cel puțin o persoană a murit. 

SURSE: 17 răniți în a doua explozie de la Crevedia

ACTUALIZARE 21:50 Potrivit surselor Digi24, în cea de-a doua explozie care a avut loc la stația GPL din Crevedia au fost rănite cel puțin 17 persoane.

Imagini surprinse de drone cu dezastrul de la Crevedia

A fost activat planul alb la Spitalul Floreasca

ACTUALIZARE 21:22 Radu Ţincu, medic ATI la Floreasca, a declarat, la Digi 24, că la spital a fost declanşat Planul Alb, personalul fiind mobilizat de la domiciliu pentru a întări liniile de gardă şi a face faţă acestui eveniment. Astfel, cadrele medicale vor veni de acasă pentru a elibera locul şi să gestioneze numărul suplimentar de victime.

Ministerul Sănătății: Un deces şi şapte răniţi, în urma exploziei de la Crevedia. Patru sunt intubaţi

ACTUALIZARE 21:06 Ministerul Sănătății transmite că o persoană a murit, iar alte șapte au fost rănite, dintre care patru sunt intubate.

„Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane. Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni. Din informațiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniți (4 dintre aceștia sunt intubați) și un deces. Cifrele sunt provizorii și le vom actualiza pe măsură ce apar noi informații”, se arată în comunicatul transmis de Minister.

A doua explozie în Crevedia. Cinci pompieri au fost răniți

ACTUALIZARE 21:02 O a doua explozie a avut loc la Crevedia. Cinci pompieri au fost răniți. Numărul victimelor crește astfel la 12. 

ACTUALIZARE 08:58  ISU BIF intervine la fața locului cu 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 1 punct medical avansat, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, transmite IGSU.

Alte 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate sunt la fața locului de la ISU DB. Și ISU PH intervine cu 3 autospeciale de stingere.

ACTUALIZARE 20:35 Potrivit autorităților, arderea se manifestă cu flacără violentă la 2 cisterne și o casă. Șase victime sunt transportate la spital în București cu arsuri considerabile pe suprafața corpului.

Totodată, alte două persoane au suferit atacuri de panică și au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Dâmbovița/Târgoviște.

Cel puțin un mort în explozia de la Crevedia

ACTUALIZARE 20:30 Ministrul Sănătății a spus la Digi24 că cel puțin un om a murit în explozia de la Crevedia. „Situația este în desfășurare. Există și decese, nu vă pot confirma dacă unul sau două în momentul de față. Există circa opt victime cu arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri extinse este la Spitalul de Arși, celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secții de arși, respectiv Floreasca și Bagdasar”, a declarat ministrul.

Rafila spune că evaluează dacă e nevoie să îi trimită pe arși în străinătate. „De asemenea, am constituit un grup de lucru de urgență la nivelul ministerului, și celelalte spitale care au secții de chirurgie plastică vor îngriji pacienții dacă numărul lor va fi mai mare”, a mai spus ministrul Sănătății. 

„Examinăm și vom lua rapid o decizie dacă este nevoie să transferăm în străinătate unii dintre pacienți, fiindcă în cazul în care la spitalele din București este cumva depășită capacitatea de intervenție, având în vedere că existau deja multe persoane internate cu arsuri și nu cred că este timp de pierdut vreun minut să nu acordăm asistență acestor oameni”, adaugă el.

„În ceea ce privește numărul de locuri disponibile în cele două mari spitale menționate de ministrul Sănătății, acesta susține că "în momentul de față, avem două locuri la Bagdasar, este un pacient care va fi îngrijit la UPU, și la Floreasca este o situație asemănătoare, suntem în legătură cu managerii de acolo și încercăm, oricum, chiar dacă nu sunt suficiente locuri în secțiile specializate, ei vor rămâne în UPU pentru acordarea primelor îngrijiri, iar dacă condițiile de internare nu permit, dacă nu vor fi locuri în unitățile specializate pentru arși, ei vor fi transferați în cel mai scurt timp în străinătate”, a mai spus Rafila,

Primarul de la Crevedia spune că stația GPL nu avea autorizație

ACTUALIZARE 20:30Primarul din Crevedia, Petre Florin, a spus la Digi24 că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU. 

„Au scos o cisternă, mai sunt două în incinta care stă să se prăbuşească. E foarte gravă stuaţia. Avem câteva victime, le-au luat pe targă, elicopterul SMURD este şi el aici. Aşteptăm să intervină pompierii. Flăcările se duc spre locuinţe. Sperăm să lichideze cât mai repede”, a spus el.

Primarul a explicat că acolo era mai degrabă un depozit GPL: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

El a oferit câteva informaţii pe care le avea despre victime. „Una dintre victime va pleca cu elicopterul SMURD, am înţeles că nu găsesc doi muncitori care erau acolo. Încă nu se ştie dacă au fost azi la muncă. Cei care au fost scoşi de acolo nu se poate vorbi cu ei, sunt pe targă”, a mai spus primarul.

 

ACTUALIZARE 20.10 Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia.

"Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie", anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.Conform datelor furnizate anterior de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ.

Opt dintre răniți, cu arsuri extrem de grave, se află în drum spre București, iar două persoane au fost date dispărute.

Pe lângă aceștia, potrivit primarului din Crevedia, mai sunt încă 10 răniți.

Totodată, pentru protecția populației s-a luat măsura preventivă de evacuare, pe o rază de 300m.

Medicii recomandă ca oamenii să stea în case cu geamurile închise, deoarece fumul degajat de hidrocarburi este extrem de toxic. 

"Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului", precizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

ȘTIRE INIȚIALĂ

În urma evenimentului, cinci persoane au fost rănite şi vor fi investigate medical, arată sursa citată.

"Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului", precizează Centrul Infotrafic.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa precizează că la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o1 autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

”În urma evenimentului 5 persoane au fost rănite, urmând a fi investigate medical. Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului”, transmite Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Editor : Andreea Smerea | Loredana Bancăș

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Incendiu violent la un azil de bătrâni din München. Cel puțin 15 persoane au fost rănite

Vântul puternic a doborât 82 de copaci în Bucrești. 69 de autoturisme au fost avariate

Explozie într-un bloc cu garsoniere din Topoloveni. 50 de persoane au ieșit, speriate, în stradă. O femeie a făcut atac de panică

Băiat de 18 ani, înjunghiat de un tânăr în Sectorul 5 al Capitalei. Agresorul a fost arestat preventiv

Partenerii noștri